iOS 4.3 krijgt nieuwe functie: 3G persoonlijke hotspot

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

iphone tetheringVandaag werd de CDMA-versie van de iPhone 4 aangekondigd met één belangrijke nieuwe functie: een persoonlijke 3G-hotspot. “Personal hotspot is the only new feature” zei Apple vanmiddag tijdens de persbijeenkomst over de Verizon iPhone 4. Gebruikers krijgen bij hun abonnement de optie om hun iPhone als 3G-hotspot te gebruiken voor maximaal 5 Wi-Fi-apparaten. Het is niet de eerste keer dat er over een dergelijke persoonlijke hotspot wordt gesproken, want ook in Nederland zijn de operators op de hoogte van deze nieuwe functie in iOS 4.3.

We ontvingen deze informatie van een betrouwbare bron binnen de lokale telecomindustrie, die ons eerder 100% correcte informatie over onaangekondigde firmwareversies heeft geleverd. Bij de volgende grote iOS-update (4.3) komt de functie beschikbaar, op voorwaarde dat je operator tethering ondersteunt. Naast de optie om met USB en Bluetooth verbinding te maken, zal ook de optie voor een 3G personal hotspot in het instellingenmenu verschijnen. Op internet is nog nauwelijks informatie hierover te vinden; alleen een Thais webforum opperde drie weken geleden de suggestie.

internet-tetheringMet de lancering van de Verizon iPhone op 10 februari 2011 is de kans groot dat rond die datum ook de nieuwe firmwareversie 4.3 beschikbaar komt. Bij de personal hotspot-functie kun je je dataverbinding met vijf andere apparaten delen, zoals laptops of andere telefoons. Je hebt dan geen persoonlijke hotspot-apparaatjes zoals een MiFi meer nodig. Bij de huidige tethering-optie die bijvoorbeeld AT&T aanbiedt, mag je maar één ander apparaat via Bluetooth of USB hebben verbonden (zie foto links). Bij de verbinding via Wi-Fi loopt dat op naar vijf (zie foto onder). Verder is het zo, dat AT&T nu geld rekent voor tethering, terwijl Verizon van plan is om dit gratis aan te bieden, als onderdeel van het abonnement. De kans is uiteraard aanwezig dat je daarbij aan beperkingen vastzit en geen onbeperkt dataverkeer mag gebruiken.

iPhone Personal Hotspot

Wat de Nederlandse operators betreft: die bieden niet allemaal tethering aan en de kans is dan ook aanwezig dat T-Mobile het niet gaat aanbieden.

Extra foto (via Macrumors) toegevoegd om het verschil tussen de bestaande tethering-optie (USB/Bluetooth) en de nieuwe Personal Hotspot (Wi-Fi) optie duidelijker te maken.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.