iOS 10 waarschuwt voor nattigheid in je Lightning-poort

iOS 10 geeft op nieuwe iPhone-modellen een waarschuwing als er kans is op waterschade bij het aansluiten van een Lightning-connector. Zodra er vocht herkend wordt op de aansluiting, laat een melding in beeld zien dat je iPhone beschadigd kan raken.

Een waarschuwing voor waterschade in iOS 10.
Er is een nieuwe functie ontdekt in de derde beta van iOS 10. Zodra je een vochtige Lightning-connector in de iPhone steekt, waarschuwt je iPhone dat dit schade op kan leveren aan je toestel. De functie werd ontdekt door de website EverythingApplePro en door enkele Reddit-gebruikers.

Melding waterschade in iOS 10

Zodra je een Lightning-connector aansluit op een iPhone 6s of iPhone SE waar wat water op zit, verschijnt onderstaande melding in beeld. Deze verschijnt schermvullend en laat zien wat er aan de hand is. Om de iPhone verder te gebruiken, moet je de kabel loskoppelen of op Ignore tikken. Een pop-up waarschuwt wel dat het negeren van de melding mogelijk waterschade tot gevolg heeft.

Mogelijke waterschademelding in iOS 10. Waterschade melding in iOS 10 negeren.

Het is niet helemaal duidelijk hoe de functie precies werkt. Mogelijk heeft Apple enkele sensoren in de iPhone 6s en iPhone SE geactiveerd, waardoor het een combinatie van software en hardware is. Het lijkt er in ieder geval op dat het alleen werkt bij de iPhone 6s en iPhone SE, de nieuwste iPhone-modellen. Een YouTuber testte eerder al of de iPhone 6s meer waterbestendig is door deze in een bak met een laagje water te leggen.

Bekijk ook

iPhone 6s overleeft een uur onder water (video)

Is de iPhone 6s waterproof? Een nieuwe YouTube-video laat zien hoe de iPhone 6s en iPhone 6s Plus een uur lang onder water gedompeld kunnen zijn, zonder (op het eerste gezicht) schade op te lopen.

Er gaan al langer geruchten dat Apple de iPhone meer waterdicht wil gaan maken met de komst van de iPhone 7, maar het is onduidelijk in hoeverre dit waar blijkt te zijn. De laatste tijd zijn er geen nieuwe aanwijzingen naar boven komen drijven waarin duidelijk wordt dat de iPhone 7 wel tegen een flinke spat water kan. In ieder geval waarschuwt iOS 10 voor eventuele waterschade bij het aansluiten van een Lightning-kabel.

Bekijk ook

Waterproof? 5 hints dat de iPhone 7 waterdicht wordt

Er zijn allerlei aanwijzingen dat de iPhone 7 beter bestand is tegen water. Wij hebben 5 aanwijzingen op een rijtje gezet, van het verdwijnen van poorten en knoppen tot hints uit de iPhone 6s.

Meer over de nieuwe functies in iOS 10 beta 3 zie je in onze video:

Bekijk ook

Dit is er allemaal nieuw in iOS 10 beta 3

Ben je benieuwd naar alle vernieuwingen van de derde beta van iOS 10? We hebben alle nieuwe functies in een video voor je op een rijtje gezet. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe toetsenbordgeluidje, het nieuwe vergrendelgeluidje en het afwijzen van meldingen.

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.