iOS 10 publieke beta installeren lukt niet? Dit kun je proberen

Lukt het niet om de iOS 10 publieke beta te installeren? In dit artikel vind je tips waar het probleem of de foutmelding aan kan liggen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone SE met iOS 10 beta

Je wilt met de iOS 10 publieke beta aan de slag, maar het installeren lukt niet. De afgelopen dagen hebben we diverse meldingen van iCulture-lezers gekregen die op een of andere manier de publieke beta niet konden installeren. Gelukkig lukte het om een deel van de mensen weer op weg te helpen. Krijg jij ook steeds een foutmelding? Dan loont het de moeite om deze oplossingen eens te proberen.


Grofweg kunnen we de problemen in drie groepen indelen:

  • Mensen met een iPhone SE melden relatief vaak dat ze een foutmelding krijgen bij het installeren van de iOS 10 publieke beta.
  • Bij sommige mensen is het iOS 9 betaprofiel nog geïnstalleerd of is het iOS 10 betaprofiel niet goed geïnstalleerd.
  • Je toestel is niet geschikt. De iOS 10 publieke beta is alleen beschikbaar voor de toestellen die kunnen draaien op iOS 10, dus de iPhone 4s en oudere iPads vallen af.

Hieronder zullen we mogelijke oplossingen bespreken, maar eerst willen we weten: heb jij er ook last van?

https://www.wedgies.com/question/5780ac793ef6fb1600cad67f

Probleem: iPhone SE en iOS 10 beta

Bezitters van een iPhone SE melden dat ze de publieke beta van iOS 10 niet kunnen installeren. In de reacties bij onze aankondiging en andere artikelen over de iOS 10 Publieke beta staan meerdere meldingen van lezers die het niet voor elkaar krijgen de Publieke Beta op hun toestel te krijgen. Ook via ons contactformulier en sociale media krijgen we nog steeds meldingen hierover binnen.

Na meerdere pogingen blijf je als iPhone SE-bezitter de foutmelding krijgen, waardoor je de update niet kunt installeren. Aanvankelijk lijkt het dat je de publieke beta van iOS 10 wel kunt downloaden, maar op het laatste moment verschijnt de foutmelding ‘Software-update mislukt. Fout bij het downloaden van iOS 10 Public Beta 1’. Nogmaals proberen lost het probleem helaas niet op. Ook elders op Twitter, Reddit [1], [2] en andere forums zijn diverse iPhone SE-bezitters te vinden die getroffen worden door het probleem.

https://twitter.com/oil4/status/751680485445734400

Voor bezitters van een iPhone SE kan het de moeite lonen om ook het profiel te verwijderen en opnieuw te installeren, maar we zeggen er eerlijk bij: voor de meeste mensen biedt dit niet de gewenste oplossing. In dat geval zit er niets anders op te wachten tot Apple een oplossing biedt. Gezien het aantal klachten verwachten we die snel.

Probleem: iOS 10 betaprofiel niet goed geïnstalleerd

Bij sommige mensen speelt het probleem dat ze het iOS 9 betaprofiel nog geïnstalleerd hebben, of dat de installatie van het iOS 10 betaprofiel niet goed is gelukt. In dat geval zit er niets anders op dan de stappen nog eens goed te doorlopen, waarbij je je toestel opnieuw moet aanmelden voor de beta via de Enroll-optie op de beta-website van Apple. Vergeet niet op ‘Sign in’ te klikken om in te loggen (Of ‘Sign up’ als je je nog niet had aangemeld)

Probleem: iPhone of iPad niet geschikt voor iOS 10

Wat ook af en toe voorkomt, is dat mensen een oude iPhone of iPad uit de kast hebben gehaald om daarop de iOS 10 publieke beta te installeren. Dat is verstandig, omdat je daarmee niet je dagelijkse toestel in gevaar brengt. Vooral bij iPads kan het gebeuren dat je niet precies weet welk model je hebt. Simpel gezegd: bij de 9,7-inch iPads werkt het alleen op modellen met een Lightning-aansluiting, dus niet op de iPad 3. Bij de iPad Pro en iPad mini zijn alle modellen geschikt, behalve de eerste generatie iPad mini.

iOS 10 is te installeren op:

Deze toestellen zijn niet geschikt voor iOS 10:

Bekijk ook

Geen iOS 10 op iPhone 4s en oudere iPads

Welke toestellen werken wel en niet met iOS 10? Vooral wat betreft iPad zijn er meerdere modellen die niet ondersteund worden door iOS 10.

Oplossingen voor installatie iOS 10 Publieke beta 1

Eén van de opties die je kunt proberen is om het betaprofiel te verwijderen:

  1. Verwijder het profiel via Instellingen > Algemeen > Beheer profielen en apparaten.
  2. Ga op je iPhone of iPad naar de publieke betawebstie van Apple en meld je toestel opnieuw aan.
  3. Download het publieke betaprofiel opnieuw.

Oplossing: gebruik een VPN

Een mogelijke oplossing is om de beta te installeren via een VPN, waarbij je de regio op VS zet. De download loopt dan sneller door en de update start na een paar minuten. Dit kan een oplossing zijn bij mensen waarbij de download steeds blijft hangen.

Meer over iOS 10

In iOS 10 vind je een groot aantal nieuwe functies, zoals rijkere imessage-berichten en een eigen App Store in de Berichten-app. Ook is Siri opengesteld voor ontwikkelaars en is er veel meer mogelijk met 3D Touch-acties.

Bekijk ook

iOS 10: het complete overzicht

Alles over iOS 10 en de nieuwe functies, zoals iMessage-stickers, Woning-app en universeel klembord. Lees over de iOS 10 aankondiging, release en meer.
Bekijk ook

Publieke beta van iOS 10 nu beschikbaar: zo installeer je het

Apple heeft de allereerste publieke beta van iOS 10 vrijgegeven. Hierdoor kan iedereen met een geschikt toestel iOS 10 gaan testen. iOS 10 bevat allerlei nieuwe functies, zoals een vernieuwd toegangsscherm.
Bekijk ook

Publieke beta van iOS 10 geïnstalleerd? Deze 10 dingen moet je meteen proberen

Heb je zojuist de publieke beta van iOS 10 geïnstalleerd? Dan zijn er heel veel functies waar je mee aan de slag kunt gaan. In dit artikel zetten we 10 nieuwe functies op een rij die je als publieke betatester kunt proberen.
Bekijk ook

Beschikbaarheid en publieke beta's iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10

Apple kondigde tijdens de WWDC van 2016 allerlei nieuwe versies van iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 aan. In dit artikel een overzicht van alle beta's die zijn verschenen.
Bekijk ook

iOS 10 publieke beta installeren of niet?

De publieke beta van iOS 10 is verschenen. Is het verstandig om te installeren, of kun je beter nog even wachten? Is de beta stabiel genoeg? En met welke bugs moet je rekenen? Daarop geven we antwoord in dit artikel.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

iPhone SE

De iPhone SE is de voordeligste iPhone in het assortiment van Apple. Dankzij het traditionele design met thuisknop is dit een geliefd model voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en snelle iPhone. De nieuwste versie is de iPhone SE 2022. In totaal zijn er drie generaties van de iPhone SE verschenen en in 2024 verwachten we weer een nieuw model.

iPhone SE

Reacties: 40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.