Feestdagen ook positief voor iOS 10: nu op 76% actieve toestellen

Volgens nieuwe cijfers van Apple staat iOS 10 op 76 procent van de actieve toestellen geïnstalleerd. De toename is waarschijnlijk vooral te danken aan de feestdagen.

iOS 10 op een tafel, door iCultureDe feestdagen hadden niet alleen een positief effect op de App Store-verkopen, maar zorgden ook voor een toename in het aantal apparaten met iOS 10. Volgens nieuwe cijfers van Apple draait iOS 10 nu op ruim driekwart (76%) van de actieve iOS-apparaten. Daarmee heeft de meest recente grote iOS-update een inhaalslag gemaakt.

iOS 10 op 76% actieve toestellen

iOS 10 op 76 procent actieve toestellen geïnstalleerdDe statistieken die Apple regelmatig via de ontwikkelaarswebsite bekendmaakt, zijn gebaseerd op het aantal App Store-bezoeken op 4 januari 2017. Bij het openen van de App Store kan Apple zien welke iOS-versie wordt gebruikt, zoals in de grafiek hiernaast wordt weergegeven. In totaal is iOS 10 nu geïnstalleerd op 76% van de actieve toestellen. De resterende 24% komt voor rekening van iOS 9 (18%) en iOS-versies ouder dan iOS 9 (6%).

Uit de cijfers die Apple eind november vrijgaf bleek dat de adoptie van iOS 10 nog ruim achterliep op iOS 9. Toen draaide nog 63% van de actieve toestellen op iOS 10. Inmiddels heeft iOS 10 een inhaalslag gemaakt.

Feestdagen-effect
De feestdagen hebben waarschijnlijk een belangrijke bijdrage geleverd aan deze toename. Met name in de Verenigde Staten zijn iPhones en iPads geliefd als kerstcadeau. Gisteren maakt Apple nog bekend dat december een recordmaand voor de App Store was. Nieuwjaarsdag was zelfs de drukste dag ooit.

Bekijk ook

Record: Nieuwjaarsdag 1 januari 2017 was drukste dag in de App Store ooit

Nieuwjaarsdag 1 januari 2017 was de drukste dag in de App Store ooit, maakte Apple-topman Phil Schiller bekend. Ook werd in december 2016 weer een record geboekt.

De toegenomen adoptie van iOS 10 is waarschijnlijk voor een belangrijk deel toe te schrijven aan de feestdagen. Maar er zijn ongetwijfeld ook mensen die tijdens de vrije dagen rond kerst en Oud & Nieuw alsnog de upgrade naar iOS 10 gedaan hebben. Hoeveel nieuwe iPhones en iPads Apple precies verkocht, wordt uit de cijfers dus niet duidelijk. Op 31 januari komt Apple met de financiële cijfers over het afgelopen (fiscale) kwartaal. Dan krijgen we daar meer over te horen.

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.