Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Apple brengt eerste publieke beta iOS 10.3 uit met Zoek mijn AirPods-functie

Apple heeft de allereerste publieke beta van iOS 10.3 vrijgegeven. Je kunt meteen gaan testen met de vele nieuwe functies, zoals Zoek mijn AirPods.

Apple heeft zojuist de publieke beta van iOS 10.3 uitgebracht. Deze publieke beta volgt twee dagen nadat ontwikkelaars ermee aan de slag konden. iOS 10.3 bevat meerdere nieuwe functies, zoals Find my AirPods en vernieuwingen voor HomeKit, Siri en Apple Music.


Zoek mijn AirPods in iOS 10.3.

Publieke iOS 10.3 beta 1

Ben je van plan om iOS 10.3 beta’s te installeren, dan is het belangrijk dat je eerst een backup van je toestel maakt. Bij het installeren van iOS 10.3 zal je iOS-toestel namelijk een update krijgen naar Apple File System (APFS). Je persoonlijke gegevens blijven daarbij bestaan, maar er kan natuurlijk altijd iets misgaan. Maak daarom een backup!

Bekijk ook

Wat is Apple File System (APFS), het nieuwe bestandssysteem van Apple?

Apple File System (APFS) is het nieuwe bestandssysteem in iOS en macOS. Wat is het precies en wat heeft het voor gevolgen voor jou als iPhone-, iPad- of Mac-gebruiker?

iOS 10.3 bevat Zoek mijn AirPods-functie

iOS 10.3 beta 1 beschikt over een zoekfunctie voor de AirPods. Zoek mijn AirPods is geen aparte app, maar is te vinden in de al bestaande Zoek mijn iPhone-app. Het is één van de functies waar gebruikers van de AirPods op zaten te wachten, omdat je het kleine opbergdoosje en de oordopjes makkelijk kwijtraakt. Door het volume maximaal te zetten kun je een piepend oordopje makkelijk terugvinden.

AirPods doosje

Hieronder vind je nog wat meer kleine verbeteringen in iOS 10.3 beta 1. Een uitgebreidere opsomming van de nieuwe functies vind je in ons aparte artikel over verbeteringen in iOS 10.3:

Bekijk ook

Dit zijn alle nieuwe functies in iOS 10.3

Apple heeft in iOS 10.3 weer een hoop nieuwe functies en verbeteringen toegevoegd, zoals de functie Zoek mijn AirPods en de nieuwe Apple ID-instellingen. Wij hebben alle vernieuwingen voor je op een rij gezet.

  • Uitgebreidere HomeKit-ondersteuning voor programmeerbare lichtschakelaars.
  • Uitslag van cricket-sportwedstrijden via Siri.
  • Safari ondersteunt nu verminder beweging voor webapps.
  • In CarPlay kun je laadstations voor elektrische voertuigen in Apple Kaarten zien.
  • Makkelijker typen op Chinese en Japanse toetsenborden.
  • Verbeterde navigatie in de conversaties van de Mail-app.

Vernieuwingen iOS 10.3 beta 1

  • Grotere foto’s van artiesten en kleiner lettertype in de muziekspeler (via @ronaldvrut).
  • Er is nu ook een widget voor de Podcasts-app.
  • Ontwikkelaars kunnen nu reageren op App Store-reviews. Meer hierover lees je in ons aparte artikel ‘Apple laat ontwikkelaars binnenkort reageren op App Store-reviews‘.
  • Gebruikers kunnen nu in apps meteen de app een sterrenwaardering geven of een review achterlaten (zie afbeelding hieronder).

Bekijk ook

Apple laat ontwikkelaars binnenkort reageren op App Store-reviews

Apple laat ontwikkelaars voor het eerst reageren op App Store-reviews. Dit is een lang gekoesterde wens van ontwikkelaars.

  • Siri kan nu worden gebruikt voor het betalen van rekeningen en ritten.
  • Met Siri kun je nu ook een Uber-rit op een later tijdstip inplannen. Voorheen was het alleen mogelijk om meteen een Uber-taxi te laten komen.
  • Andere weergave van je iCloud-opslag, zie afbeelding hieronder.

iCloud-opslag, nieuwe weergave in iOS 10.3

  • Nieuwe weer-actie voor 3D Touch: je krijg dan voorspellingen per uur te zien en aanvullende info.
  • In de CarPlay-gebruikersinterface kun je nu snelkoppelingen maken voor de twee meest recent gebruikte apps.
  • iOS-apps kunnen nu icoontjes wisselen zonder dat een update nodig is. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als apps een speciaal icoontje voor de feestdagen krijgen. Je krijgt als gebruiker hiervoor een pop-up.

Bekijk ook

Apps kunnen in iOS 10.3 van icoon wisselen: zo werkt het

Apple gaat vanaf iOS 10.3 ontwikkelaars de mogelijkheid geven om appicoontjes op afstand aan te passen, zodat er geen aparte app-update nodig is. Denk bijvoorbeeld aan speciale appiconen voor speciale gelegenheden.

Theater Mode komt eerst naar de Apple Watch

In december verscheen het bericht dat Apple in januari de eerste beta van iOS 10.3 zou vrijgeven. Er werd toen ook melding gemaakt van een nieuwe Theater Mode, inclusief aparte knop met popcorn-icoontje in het Bedieningspaneel. Die Theater Mode komt er wel, maar zal in watchOS 3.2 te vinden zijn, dus niet op de iPhone.

Bekijk ook

Apple Watch krijgt 'Theater Mode' en meer Siri-functies in watchOS 3.2

Apple gaat een Theater Mode invoeren op de Apple Watch, zodat het scherm niet steeds oplicht tijdens het tv-kijken en in de bioscoop. Ook komen er veel meer Siri-opdrachten aan.

Beta 1 iOS 10.3 downloaden

De eerste publieke beta van iOS 10.3 is beschikbaar voor iedereen die zich heeft aangemeld als geregistreerde betatester. Als we het patroon van Apple uit het verleden nalopen, moet iOS 10.3 ergens in maart beschikbaar komen voor het grote publiek. Mogelijk valt dit samen met nieuwe iPads die Apple in het voorjaar uit gaat brengen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 januari 2017 om 19:16
Onderwerp
Categorie
iOS en iPadOS

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 48 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.