Tweede beta van iOS 10.2.1 en macOS Sierra 10.12.3 met bugfixes nu beschikbaar

De tweede beta van iOS 10.2.1 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. In iOS 10.2.1 worden enkele bugs opgelost, mogelijk voor het batterijprobleem van de iPhone 6s. Daarnaast verscheen de tweede beta van macOS Sierra 10.12.3.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft zojuist de tweede beta van de bugfixupdate iOS 10.2.1 vrijgegeven. Deze tweede testversie verschijnt ongeveer een week na de allereerste beta van iOS 10.2.1. In deze update worden bugs opgelost en problemen verholpen, maar de grootste focus ligt waarschijnlijk op het oplossen van de batterijproblemen bij onder andere de iPhone 6s. Daarnaast verscheen een tweede beta van macOS Sierra 10.12.3.


Update 21 december: ook watchOS 3.1.3 beta 1 (buildnummer 14S958) is nu beschikbaar, zie onderaan dit artikel.

Update 29 december: de publieke beta’s voor iOS 10.2.1 en macOS 10.12.3 zijn nu ook beschikbaar.

iOS 10 op een tafel, door iCulture

Tweede beta van iOS 10.2.1

De afgelopen tijd klagen veel iPhone-bezitters dat hun toestellen spontaan uitvallen. Dit gebeurt vaak terwijl de batterij nog voor twintig tot dertig procent vol is, waardoor het toestel niet zomaar uit hoort te vallen. Apple startte voor bepaalde iPhone 6s-modellen een reparatieprogramma, maar gaf later al aan dat er mogelijk meer iPhones getroffen zijn. Om de problemen te onderzoeken hebben ze in iOS 10.2 extra diagnostische tools verwerkt, zodat het probleem in een eventueel opvolgende update aangepakt kan worden.

Bekijk ook

Meer iPhone-modellen last van batterijproblemen, Apple onderzoekt de oorzaak

Apple geeft aan dat er meer iPhone-modellen getroffen zijn door batterijproblemen. Apple gaat het probleem onderzoeken dankzij een aanstaande software-update en brengt daarna mogelijk nog een nieuwe update uit om het probleem te verhelpen.

iOS 10.2.1 is mogelijk deze update die het batterijprobleem op moet gaan lossen. Op dit moment zijn er nog geen specifieke aanwijzingen dat deze versie inderdaad het veelgehoorde probleem met de iPhone-batterij oplost, maar het feit dat de eerste beta van iOS 10.2.1 al zo snel na iOS 10.2 beschikbaar kwam, geeft aan dat Apple in ieder geval bezig is om bugs en problemen op te lossen.

Deze tweede beta van iOS 10.2.1 is beschikbaar voor ontwikkelaars, terwijl publieke testers waarschijnlijk snel zullen volgen. De definitieve versie van iOS 10.2.1 wordt ergens de komende weken verwacht. Naar verwachting zal dat begin volgend jaar zijn.

Bekijk ook

Eerste publieke beta's van iOS 10.2.1 nu te downloaden

De eerste publieke beta van iOS 10.2.1 is zojuist beschikbaar gekomen. In vorige versies hadden veel mensen last van batterijproblemen en uitvallende toestellen. Mogelijk lost Apple dit probleem met iOS 10.2.1 op. Ook verschenen beta's voor tvOS en macOS Sierra.

Ook nieuw: macOS Sierra 10.12.3 beta 2

Voor de Mac heeft Apple ook een nieuwe versie in ontwikkeling. In macOS Sierra 10.12.3 hoef je geen schokkende nieuwe functies te verwachten, want Apple zal in deze versie vermoedelijk alleen wat bugs en problemen oplossen. Waarschijnlijk gaat het vooral om bugs die nog aanwezig zijn in de nieuwste MacBook Pro. Ook de vorige update macOS Sierra 10.12.2 loste enkele problemen op voor deze specifieke Macs.

macOS Sierra 10.12.3 zal naar verwachting ergens de komende weken verschijnen. Ontwikkelaars kunnen in ieder geval vanaf nu aan de slag met de tweede testversie, terwijl publieke testers nog even geduld moeten hebben.

Tenslotte: watchOS 3.1.3 beta 1

Opvallend is dat Apple ook watchOS 3.1.3 beta 1 heeft uitgebracht, een kleine update voor het Apple Watch-besturingssysteem. Deze update heeft buildnummer 14S958 gekregen. In voorgaande beta’s werden eigenlijk geen noemenswaardige nieuwe functies toegevoegd en dat verwachten we van deze update ook niet. Een ander opvallend punt is dat Apple watchOS 3.1.2 heeft overgeslagen.

watchOS 3.1.1 verscheen halverwege december voor het algemene publiek, maar werd alweer snel teruggetrokken omdat sommige Apple Watch-exemplaren erop vastliepen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 21 december: Informatie over watchOS 3.1.3 (14S958) beta 1 toegevoegd.

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 december 2016 om 23:43
Onderwerp
Categorie
iOS en iPadOS

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.