Interview met p0sixninja van Chronic Dev Team (jailbreak)

· Gonny van der Zwaag

chronic dev teamDe Canadese site iphoneworld.ca heeft een interview met hacker p0sixninja van het Chronic Dev Team, het team dat greenpois0n vorige week uitbracht. P0sixninja blijkt in werkelijkheid Joshua Hill te heten, is 25 jaar oud en woont in Atlanta (Georgia, VS). Joshua blijkt een drop-out te zijn, die diverse laagbetaalde baantjes had en al vroeg geobsedeerd raakte door computerbeveiliging en hacken. Hij leerde zichzelf alles over computers, raakte verliefd op de iPhone en wil het toestel nooit meer kwijt. Momenteel is p0sixninja een van de belangrijkste leden van het Chronic Dev Team, al is hij er niet de oprichter van.

Joshua kwam met chronic, pod2g en cpich in contact nadat ze een kwetsbaarheid in arm7_go ontdekten. De groep kwam pas echt van de grond na de ontdekking van 24kpwn. Ze werkten korte tijd samen met Geohot, maar die bleek uiteindelijk sneller te zijn met de release van purplera1n. Later ontdekte het team een nieuwe kwetsbaarheid, maar opnieuw was Geohot sneller met blackra1n. En ook recent was het Geohot die het team dwarszat door zijn eigen jailbreakmethode limera1n uit te brengen, waarbij een andere exploit wordt gebruikt. Het team besloot daarna greenpois0n uit te stellen.

De meeste ontwikkeling doet Joshua op Linux en dat is volgens hem ook de meest stabiele omgeving. De ontwikkeling voor Windows laat hij over aan pod2g. Een deel van de broncode is al publiek gemaakt. Wat een unlock betreft kan Joshua eigenlijk niet zoveel vertellen. Zelf is hij er nog niet mee bezig geweest en het iPhone Dev Team houdt de meeste informatie geheim.

Wie het volledige interview wil lezen kan bij iphoneworld.ca terecht.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.