Instapaper-app overgenomen door Pinterest

De iOS-app Instapaper is overgenomen door Pinterest. De app om later artikelen te lezen, werd in 2013 ook al overgenomen.

Instapaper, de app waarmee je artikelen voor later kunt opslaan, is opnieuw overgenomen. De app werd ooit gemaakt door ontwikkelaar Marco Arment, tevens de man achter de podcast-app Overcast, die Instapaper in 2013 verkocht aan Betaworks. Nu is er opnieuw een andere eigenaar, namelijk Pinterest. De Instapaper-app zal gewoon blijven bestaan, belooft het bedrijf.

Instapaper en Pinterest samen verder

InstapaperInstapaper zal een losse app blijven, waarmee je ook in de toekomst nog steeds artikelen voor later lezen kunt opslaan. Het Instapaper-team zal overigens wel wat taken erbij krijgen: ze moeten niet alleen de Instapaper-app onderhouden, maar ook meewerken aan Pinterest’s digitale projecten.

Als je erover nadenkt is er eigenlijk wel een link tussen beide diensten te vinden. Pinterest is ook een manier om artikelen en foto’s te bewaren door ze te ‘pinnen’. Met Instapaper kan dat ook, maar daarbij gaat het om geschreven artikelen.

Instapaper was samen met Paper een van de eerste en best gewaardeerde apps om artikelen voor later lezen op te slaan. Je kunt de app gratis gebruiken, maar als je alle functies wilt gebruiken moet je een betaald abonnement nemen van €29,99 per jaar. De CEO van Instapaper verwacht dat het samenvoegen van de ontwikkelteams extra waarde toevoegt voor beide diensten. Hij belooft ook alvast “nieuwe projecten en integratie met Pinterest”.

Bekijk ook

De beste later lezen-apps voor iPhone en iPad

Heb je geen tijd om dat interessante artikel te lezen? Met later lezen-apps bewaar je alles voor later op de iPhone, iPad en Mac, inclusief handige functies zoals voorlezen. We hebben de beste apps om artikelen voor later op te slaan, voor je op een rijtje gezet.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.