Instagram verhoogt video-uploads van 15 naar 60 seconden

Instagram geeft je nu de mogelijkheid om video's te uploaden die niet 15 maar 60 seconden maximaal lang zijn. Nog langere filmpjes delen met je vrienden.

Instagram op iPhone, met kopje koffie, foto via Shutterstock (shutterstock_273074036).
Deel je graag video’s via Instagram, dan heb je binnenkort meer mogelijkheden. Het sociale netwerk verlengt namelijk de video’s die je kunt uploaden van 15 naar 60 seconden. Dat betekent nog langere videoberichten voor je volgers. Het maakt deel uit van een breder pakket aan plannen om mensen meer creatieve mogelijkheden voor videoconsent te geven.


Volgens de makers van de app is het aantal minuten dat gebruikers video zitten te kijken het afgelopen halfjaar met 40 procent gestegen. Langere video’s geven je meer mogelijkheden om jezelf te uiten, bijvoorbeeld om uit te leggen hoe je een bepaalde maaltijd maakt of hoe je make-up aanbrengt.

https://vimeo.com/160762565

In de iOS-app is het nu ook weer mogelijk om video’s van meerdere clips te maken. Hiervoor heeft Instagram een duidelijke uitleg geschreven.

Zie je de optie om langere video’s te maken nog niet, dan moet je even geduld hebben. De functie komt gaandeweg beschikbaar voor alle gebruikers en het kan wel een paar maanden duren voordat je aan de beurt bent. Tot die tijd zul je het nog even met video’s van 15 seconden moeten doen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 maart 2016 om 19:57
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.