Instagram gaat teksten in de app automatisch vertalen

Instagram gaat teksten in de app automatisch vertalen. In juli komt de functie voor iedereen beschikbaar en geldt voor bijschriften, reacties en meer in 24 talen.

Instagram heeft aangekondigd dat teksten in de app voortaan automatisch zullen worden vertaald. Het gaat daarbij om reacties, teksten bij foto’s en profielinformatie van gebruikers. De komende maand krijgt iedereen het te zien in de app.


Instagram vertaling

Instagram gaat automatisch vertalen

De teksten zullen worden vertaald naar de eigen taal van de gebruiker, dus bijvoorbeeld Nederlands. Via de instellingen kun je aangeven welke machinevertaling je te zien wilt krijgen als je op het knopje ‘Bekijk vertaling’ tikt. Het werkt in 24 talen. Oudere reacties zullen niet altijd worden vertaald en hetzelfde geldt voor talen die het niet kan herkennen, bijvoorbeeld als je slang hebt gebruikt. Bij Twitter en Facebook is het al langer mogelijk om berichten te vertalen. Sommige gebruikers krijgen de vertaalfunctie al te zien, anderen zullen wat langer moeten wachten.

De nieuwe functie heeft ermee te maken dat Instagram snel groeit, ook internationaal. Eerder deze week werd bekend dat het sociale fotonetwerk 500 miljoen actieve gebruikers heeft, waarvan 300 miljoen de app dagelijks opstarten.

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juni 2016 om 8:53
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.