Instagram laat je nu eindelijk inzoomen op foto’s en video’s

Het is vanaf vandaag eindelijk mogelijk om in de iPhone-app van Instagram in te zoomen op foto's en video's. Je kunt bijna overal in Instagram inzoomen, met uitzondering van de Instagram Stories.

Het is een bekende klacht van fanatieke Instagram-gebruikers: je kon niet inzoomen op foto’s en video’s. Maar vanaf vandaag is hier verandering ingekomen, want het is per direct mogelijk om in te zoomen op elk type content dat gepost is op Instagram. Voor de optie is geen app-update vereist.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Inzoomen op Instagram

Het inzoomen in Instagram gaat op bijna dezelfde manier als je gewend bent in andere foto-apps. Je zoomt in met de bekende pinch-to-zoom beweging. Het enige verschil is dat de foto alleen ingezoomd blijft zolang je je vingers op het scherm houdt. Instagram ingezoomde foto.Laat je de foto’s weer los, dan zoomt de foto automatisch weer uit. Behalve bij foto’s werkt het inzoomen ook bij video’s. Ook hier geldt echter dat de video alleen ingezoomd is zolang je je vingers op het scherm houdt.

De enige plek waar het niet mogelijk is om in te zoomen, is bij de nieuwe Instagram Stories. Deze functie, die vergelijkbaar is met Snapchat Verhalen, laat al schermvullende beelden voorbij komen, zowel foto’s als video’s. Wil je deze beelden van dichterbij bekijken, dan is dat dus helaas niet mogelijk.

De afgelopen tijd heeft Instagram meerdere functies toegevoegd. Los van het maken van Instagram Stories, worden deze nu ook voorgesteld van accounts die je nog niet volgt. Ook de Event-video’s die Instagram gaat introduceren, hebben veel weg van Snapchats Live Verhalen. Tot slot werd eind juli de mogelijkheid aangekondigd waarmee je reacties kunt filteren of uitschakelen.

Bekijk ook

Instagram Stories lijkt verdacht veel op Snapchat Verhalen

Instagram introduceert een nieuwe functie: Instagram Stories. Daarmee kun je meerdere foto's bundelen tot een album, die na 24 uur weer verdwijnt. Maar de functie lijkt wel heel erg op de al bestaande functie Snapchat Verhalen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 augustus 2016 om 17:31
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.