Reacties voor: In China maken ze zelfs Apple Store na

In China maken ze niet alleen de iPhone na, maar zelfs hele Apple Store's worden er gekopieerd. Het is de auteur van een blog die het ontdekte niet duidelijk geworden of de iPhone's die er verkocht worden echt zijn.
Lees het complete artikel → In China maken ze zelfs Apple Store na
Bart Breij -

Reacties: 23 reacties

  1. Heel kort
    Ze zijn echt ziek bezig

  2. Haha Chineze Turken ook…

  3. Dit is echt bizar. Dit zo bij mij hogere prioriteit hebben dan al die stomme patent rechtzaken

  4. Ik heb daar jaren gewerkt en gewoond. Mijn ervaring is dat ze alles, maar dan ook alles namaken. De iPhone is niet echt en is te zien aan het slechte scherm.. Wat mij betreft moet Apple hier eens tegen strijden! Ipv tegen Samsung of htc.

  5. Zullen ze in Cupertino blij mee zijn, (waarschijnlijk!) illegale gebruikmaking van hun bedrijfslogo en -naam. Stelletje sneue ezels; verzin zelf eens wat leuks.

  6. Ik weet er alles van, ik woon nu een halfjaar in Beijing en het stikt hier van de apple stores (dit terwijl er maar 2 officiële Apple stores gevestigd zijn in Beijing). Het varieert van kleine apple winkeltjes met een apple logo aan de gevel, tot de echte grote stores die maar moeilijk van echt te onderscheiden zijn. Het enige waar ze voor mij aan te herkennen zijn, is in het niveau Engels dat er gesproken wordt. Bij de echte stores loopt altijd wel engels sprekend personeel rond naar mijn ervaring, bij de fake-stores is dat toch vaak niet het geval. Overigens zijn de Apple producten in de Chinese (officiële) apple stores een stuk goedkoper dan in Europa. (fake stores begin ik maar niet aan haha)

  7. Apple-Stoer op de gevel vond ik wel leuk:p

  8. lol@ Apple Stoer

  9. Wat ik heb begrepen is dat de artikelen die daar verkocht worden wel degelijk origineel zijn. Alleen het concept van de Apple store is getracht na te maken. De store zelf schijnt een authorized reseller te zijn. Zelfs chinezen durven niet letterlijk de verpakkingen 1 op 1 na te maken. Er is altijd wel iets waaraan je kan zien dat je met een nep artikel te maken hebt. Met name door gewoon apparaat op te starten en het iOS aan een grondig onderzoek te onderwerpen.

    Apple gaat hier wel een stokje voor steken. Denk echter niet dat ze hier veel haast mee hebben. Als de store goede service verleent, echte producten verkoopt en veel omzet boekt dan legt het Apple geen windeieren zolang ze zelf geen eigen store hebben. De eigenaars zullen wel vriendelijk doch dringend verzocht worden om de store zodanig te veranderen dat er geen misverstand over kan bestaan. In Nederland proberen Apple resellers ook altijd de look en feel van een Apple store te benaderden. Geen rip off zoals dit maar veel klanten denken in een Apple store te staan.

    Ben benieuwd wanneer de echte Apple Store op het Leidse Plein klaar is.

  10. Origineel geplaatst door WvB22
    In Nederland proberen Apple resellers ook altijd de look en feel van een Apple store te benaderden. Geen rip off zoals dit maar veel klanten denken in een Apple store te staan.Ben benieuwd wanneer de echte Apple Store op het Leidse Plein klaar is.

    De APR’s in Nederland “proberen” niets te benaderen, de inrichting van de winkels wordt door Apple bepaald. De APR’s moeten voldoen aan allerhande regels voordat ze het logo op de gevel krijgen. De winkels worden regelmatig bezocht door Apple om te controleren of alles volgens de strenge regels van het Apple Channel Program verloopt.

    APR’s die het logo dragen, hebben hier ook voordelen van, zoals officiële Apple trainingen en certificering, marketing hulp etc.

  11. Apple Stoer : hahaha #fail!

  12. Origineel geplaatst door Stef
    de inrichting van de winkels wordt door Apple bepaald

    Klopt niet helemaal, je hebt een (beperkte) vrijheid om de winkel in te richten naar eigen ‘smaak’ maar je moet aan zo veel regels voldoen dat het inderdaad allemaal veel op elkaar lijkt. Vandaar dat veel mensen ook denken in een Apple Store te staan in Nederland terwijl wij één van de landen zijn die er nog geen enkele heeft. Ben benieuwd hoe de APR’s gaan reageren op de officiële Apple Store. Als Amsterdam een succes wordt dan volgen andere grote steden al snel vermoed ik zo. Werd ook aangegeven in de Q & A van de resultaten gister dat Apple flink aan het uitbreiden is met eigen winkels, vooral buiten de VS.

  13. Ja, er staat toch Copyright op alles. Nou dat is precies wat ze doen, alles juist kopiëren.

  14. Soms irriteer je je lichtelijk aan onze Chinese mede mens.

  15. @kevins: “lichtelijk”

  16. Origineel geplaatst door bas
    Ik heb daar jaren gewerkt en gewoond. Mijn ervaring is dat ze alles, maar dan ook alles namaken. De iPhone is niet echt en is te zien aan het slechte scherm.. Wat mij betreft moet Apple hier eens tegen strijden! Ipv tegen Samsung of htc.

    Mis! De behuizing en het scherm is van de echte iphone. Je kunt er aan de buitenkant dus niets aan zien!!

  17. Apple gaat helemaal nergens een stokje voor steken, want in China vegen ze hun reet af met copyright-schending en patenten. Die zijn simpelweg bij wet niet geldig in China. Kun je als Apple, Samsung, Nokia, weet ik ‘t op je handen gaan staan, maar je krijgt er bij een rechter niets mee voor elkaar.

    En verpakkingen hebben bewust spelvauten op de verpakking om zo het importeren in Amerika en Europa te vergemakkelijken. Want zo ontspringen ze grotendeels de dans wanneer ze dreigen een importverbod te krijgen (leveranciers).

  18. Wacht maar totdat ze met een fake Steve Jobs komen die een perconferentie gaat houden.

  19. @michel: Met die oogjes van ze kunnen ze de kleine lettertjes van de copyrights niet lezen! 😉

  20. Ik vind dit geweldig ze lachen ons allemaal uit, we zijn zo zenuwachtig met onze merken en zij gaan gewoon hun eigen gang.

  21. Trouwens, uitgaande dat ze de officiële Apple producten verkopen… Niks mis nee dan toch? We hebben hier op het dorp ook een zaak die alles van Apple verkoopt en precies lijkt op een Apple store. Alleen staat er een andere naam op de gevel.

  22. De iPad 2’s zijn in ieder geval al fake, op het plaatje waar je MacBook Pro op de muur ziet staan kan je redelijk op het scherm van de iPad 2 kijken en zie je dat er muziek aanstaat op de iPod in landscape modus, maar naast de muzieknoot (die er op mijn iPad anders uit ziet en lichter grijs als op die iPad) op het scherm zit een blauwe rand. iets wat mijn iPad dus niet heeft.

    Ben benieuwd hoe het dus met de andere producten is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.