‘Productie van twee nieuwe iMacs begint in mei, release in derde kwartaal’

Wanneer gaat Apple de nieuwe iMacs voor professionals op de markt brengen? Volgens bronnen bij de productieketens begint de productie van twee nieuwe modellen in mei, met een release in het derde kwartaal.

imac-wallpaper
Nog dit jaar zal Apple nieuwe iMacs voor professionals op de markt brengen, zo hebben ze officieel beloofd. Het wachten is nu op exacte details. Volgens Digitimes start Apple in mei 2017 met de productie van twee nieuwe iMac-modellen, waarna de nieuwe desktopcomputers later in de tweede helft van 2017 beschikbaar moeten zijn. Ook zou het volgens bronnen uit Taiwan gaan om een nieuw iMac-model dat geschikt is om als server te gebruiken.


Bekijk ook

Apple brengt in 2017 nieuwe iMacs uit voor professionals

Apple werkt aan nieuwe iMac Pro's voor professionals, die in 2017 op de markt komen. Ze zullen krachtiger zijn en daarnaast komt er een extern display aan.

‘Productie twee nieuwe iMacs in mei, server-iMac eind 2017’

Het heeft even geduurd, maar Apple gaat het iMac-assortiment eindelijk van een upgrade voorzien. De meest recente iMac verscheen alweer in oktober 2015, waardoor het zo langzaamaan weer tijd wordt voor een upgrade.

Apple heeft al laten weten dat ze in 2017 nieuwe iMacs voor professionals uit gaan brengen, maar specificaties zijn nog niet officieel onthuld. Digitimes meldt nu op basis van bronnen bij de productieketen uit Taiwan dat Apple van plan is om de productie van twee nieuwe iMac-modellen in mei van dit jaar te starten. Deze twee modellen zouden dan in het derde kwartaal van 2017 verschijnen. Het zou dan gaan om verbeterde versies van de huidige 21,5- en 27-inch iMacs.

Daarnaast gaat het nog om een derde model dat geschikt is om als server te gebruiken. Volgens Digitimes heeft dit model een Intel Xeon E3 v6-processor met 16 tot 64GB werkgeheugen een opslag tot 2TB. Ook heeft dit model volgens Digitimes de meest recente grafische kaart. Dit komt overeen met eerdere berichten over deze high-end iMac. Dit nieuwe duurdere model laat volgens Digitimes nog wel even op zich wachten, want het verschijnt waarschijnlijk pas tegen het einde van 2017.

Bekijk ook

'Nieuwe iMacs in oktober met macOS Monterey en Touch Bar-toetsenbord'

Apple gaat in oktober nieuwe iMacs met Xeon-processor uitbrengen, samen met een Touch Bar-toetsenbord en macOS 10.13 Monterey.

We hebben er lang op moeten wachten, maar het kan nu niet lang meer duren voordat we de eerste echte details van deze nieuwe iMacs te horen krijgen. Apple zou de WWDC aan kunnen grijpen om meer te onthullen over deze iMacs, al staat deze conferentie de laatste jaren vooral bekend als plek om nieuwe software te onthullen. Een apart evenement ergens in oktober lijkt gezien het verleden een logischer keuze.

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Het nieuwste model is de 24-inch iMac uit 2023 met M3-chip en een kleurrijk design. Het M3-model biedt betere specificaties en is de opvolger van de iMac uit 2021. De iMac 2023 is nog het enige model dat in Apple's assortiment zit. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.