iFong: Taiwanese cakejes in een iPhone-doos

· Bastiaan Vroegop

iFong cakeZou je de iFong ergens in de winkels zien liggen, dan zou je er waarschijnlijk van uitgaan dat je een Chinese iPhone-kloon tegen het lijf bent gelopen. Het verpakkingsmateriaal verbergt echter niet een smartphone, maar zes traditionele Taiwanese cakejes. Bakkerij Comte verpakte een cake in een verpakking die erg doet denken aan de iPhone-doos. Naast de iPhone-cakes ligt er ook een vlaai in een iPad-verpakking in de winkels.

iFong iconenKijk je iets beter naar de verpakking van de iFong, dan wordt het vrij snel duidelijk wat er precies in verborgen zit: zo heeft de iPhone op de doos de cakejes als achtergrond en laten de app-iconen weten wat voor ingrediënten erin verwerkt zitten. Een iFong-doos kost NT$250, omgerekend €6,43. Reken er alleen niet op dat je de iFong in Nederland kunt kopen: hiervoor moet je naar de Taiwanese bakker Comte.

De iYou voert hetzelfde truukje uit, maar dan met een iPad-verpakking. Hier zit geen cake in, maar een peervormige vlaai die in Taiwan wordt gegeten. Beide producten worden zelfs in een tasje meegegeven die sprekend lijkt op Apple-materiaal.

Heel gek is het eigenlijk niet dat bakkerij Comte het verpakkingsmateriaal van Apple overneemt. Het ontwerpen hiervan wordt immers opmerkelijk veel tijd in gestoken.

iYou

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.