iculture-peilt
iCulture Peilt

Bijna de helft van de iCulture-lezers gebruikt 3D Touch zelden of nooit

Met 3D Touch op de iPhone 6s kun je sneller bepaalde taken uitvoeren. Maar hoe vaak wordt deze drukgevoelige functie door iCulture-lezers gebruikt? Van de iPhone 6s-eigenaren die op onze poll gestemd heeft, zegt bijna de helft 3D Touch zelden of nooit te gebruiken.

3D Touch in de Camera-app op iPhone 6s.
3D Touch is een handige functie voor iPhone 6s-eigenaren. Dankzij deze drukgevoelige techniek kun je bijvoorbeeld snel belangrijke functies in een app openen door stevig op het appicoontje te drukken. Maar hoe vaak maken iCulture-lezers nou daadwerkelijk gebruik van 3D Touch? Van alle mensen met een iPhone 6s (Plus) maakt bijna de helft van de lezers zelden of nooit gebruik van deze drukgevoelige techniek.

Bekijk ook

iCulture peilt: hoe vaak maak jij gebruik van 3D Touch?

3D Touch op de iPhone 6s zorgt ervoor dat je sneller kunt navigeren door extra hard op het scherm te drukken. Maar hoe vaak maak jij eigenlijk gebruik van deze functie. Laat je mening blijken in deze iCulture peilt.

‘47% van de iCulture-lezers gebruikt zelden of nooit 3D Touch’

In totaal hebben 1171 lezers gestemd op onze poll over 3D Touch. 688 stemmers hebben een iPhone 6s met 3D Touch, waarvan bijna de helft de drukgevoelige functie zelden of nooit gebruikt. Bijna 20% van de stemmers met een iPhone 6s zegt 3D Touch helemaal nooit te gebruiken, terwijl 27% dit zelden doet. Toch zegt een meerderheid van de mensen met een iPhone 6s de drukgevoelige functie zo af en toe te gebruiken (31%). Slechts 22% gebruikt 3D Touch zo vaak mogelijk.

Uitslag van iCulture peilt over gebruik 3D Touch.

3D Touch was bij de aankondiging dé functie die de iPhone 6s uniek maakte. In het begin waren er nog maar weinig apps die er gebruik van maakten, maar zo langzamerhand zijn er steeds meer apps bijgekomen. Vele populaire apps zoals WhatsApp, Facebook en vele standaardapps hebben al 3D Touch-ondersteuning in enige vorm. Vooral de Quick Actions op het appicoon worden vaak ondersteund. Peek en Pop is een andere 3D Touch-functie waardoor je binnen een app een preview kan bekijken van bepaalde content dat achter een knop of link schuilgaat. Deze laatstgenoemde functie lijkt met steeds meer zijn weg te vinden naar toestellen zonder 3D Touch, zoals in Telegram en Instagram. Ook iOS 10 brengt enkele 3D Touch-functies naar mensen met oudere toestellen, zoals de rijke notificaties. De iPad heeft in de beta van iOS 10 zelfs 3D Touch-achtige actie in combinatie met de Apple Pencil.

Bekijk ook

Opinie: 3D Touch niet meer nodig voor drukgevoelige functies

3D Touch is exclusief voor mensen met een iPhone 6S, maar steeds meer 3D Touch-functies komen ook beschikbaar voor mensen zonder een iPhone met een drukgevoelig scherm. Worden drukgevoelige schermen dan steeds overbodiger?

3D Touch wordt door Apple vaak onder de aandacht gebracht. Apple heeft al verschillende reclames gemaakt waarin 3D Touch uitgelicht wordt, waaronder zelfs eentje met muziek van de Nederlandse band Beans & Fatback. Laatstgenoemde reclame wordt momenteel zelfs uitgezonden op de Nederlandse televisie (in samenwerking met KPN), met Nederlandse ondertiteling. Hierin draait alles om het sneller werken op je iPhone 6s met 3D Touch, zoals het bekijken van je vlucht of het maken van een selfie met de Camera-app. Hieronder vind je deze reclame nogmaals in zijn originele vorm, zonder Nederlandse ondertiteling.

https://www.youtube.com/watch?v=oU-_O9gslgo

Bekijk ook

Deze Nederlandse band hoor je in de iPhone 6s reclamespot

Wist je dat de iPhone 6s-reclame van vorige week een Nederlands tintje heeft? Nu blijkt dat een nummer van de Nederlandse band Beans & Fatback gebruikt is voor Apple's nieuwste reclamevideo.

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.