Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
UPDATED
Toon of verberg de lijst met posts

Meer HomeKit-producten op komst dankzij iOS 10, ook in Nederland

HomeKit bestaat inmiddels twee jaar, maar werkt dankzij iOS 10 met nog meer soorten accessoires. Bovendien hebben merken die ook in Nederland verkrijgbaar zijn, HomeKit-ondersteuning aangekondigd.

HomeKit met een deurbel in de Home-app.
Naast de nieuwe Home-app op de iPhone, iPad en Apple Watch, heeft Apple nog veel meer veranderingen in petto voor HomeKit in iOS 10. Apple kondigde tijdens de WWDC aan meer productcategorieën te gaan ondersteunen met het eigen domoticasysteem. En het goede nieuws: ook in Nederland heb je daar wat aan.

Bekijk ook

Woning-app voor HomeKit: alles wat je moet weten

Met de Woning-app kun je HomeKit-apparaten bedienen en scènes instellen. De app is beschikbaar op de iPhone, iPad, Apple Watch en Mac. In dit artikel lees je alles over deze app. Ook vind je de vernieuwingen in iOS 16.

HomeKit naar meer accessoires

Op dit moment ondersteunt HomeKit negen verschillende types apparaten. Van lampen tot deursloten en van thermostaten tot stopcontacten, maar met de komst van iOS 10 wordt dit uitgebreid met vijf nieuwe categorieën. Het gaat om airconditioners, camera’s, deurbellen, luchtreinigers en luchtvochtigheidsmeters. Tegelijkertijd zijn er al nieuwe bedrijven die bevestigd hebben dat ze aan nieuwe HomeKit-producten gaan werken. Een goed voorbeeld is Withings, het bedrijf dat vele slimme apparaten maakt en ook uitbrengt in Nederland. De Withings Home komt later dit jaar met HomeKit-ondersteuning, zodat je de camera kunt bedienen met Siri en deel kunt laten uitmaken van geïnstalleerde scènes.

HomeKit-accessoires in iOS 10.

Ook deurbellen werken straks met HomeKit en het merk Ring heeft al de HomeKit-ondersteuning toegezegd. De Ring-videodeurbel is niet een gewone deurbel, maar bevat ook een camera zodat je kunt zien wie er voor de deur staat. Deze is ook gewoon verkrijgbaar bij Coolblue in Nederland. HomeKit-ondersteuning komt later dit jaar beschikbaar, zodat je de Ring-deurbel kunt bedienen met de nieuwe Home-app en via je stem met Siri. Ook de deurbellen van Sky Bell komen beschikbaar met HomeKit-integratie en ook deze zijn in Nederland te koop. De Sky Bell-deurbellen werken bovendien samen met Nest.

Bekijk ook

HomeKit-producten kopen in Nederland: dit is er verkrijgbaar

Welke HomeKit-accessoires kun je allemaal kopen in Nederland? In dit artikel zetten we een greep van de HomeKit-accessoires in Nederland op een rijtje, overzichtelijk gesorteerd per categorie. Bekijk hier de lijst!

Andere systemen die binnenkort HomeKit-ondersteuning krijgen, zijn de Canary-beveiligingssystemen in de vorm van de nieuwe Canary Plus en een nieuwe Wi-Fi camera van het merk D-Link. Beide merken zijn verkrijgbaar in Nederland, waardoor het assortiment aan geschikte HomeKit-producten flink uitgebreid wordt. Tijdens de WWDC-presentatie kwam ook nog de naam DeLonghi in beeld. Dit bedrijf is ook in Nederland erg bekend van bijvoorbeeld koffiezetapparaten en airconditioners, maar het merk heeft nog geen concrete producten aangekondigd.

Bekijk ook

HomeKit-producten kopen in Nederland: dit is er verkrijgbaar

Welke HomeKit-accessoires kun je allemaal kopen in Nederland? In dit artikel zetten we een greep van de HomeKit-accessoires in Nederland op een rijtje, overzichtelijk gesorteerd per categorie. Bekijk hier de lijst!

HomeKit-merken in iOS 10.

Nog niet de grote topmerken in Nederland
Gecombineerd met de nieuwe Home-app voor de iPhone, iPad en Apple Watch, zet Apple grote stappen wat betreft het domoticasysteem. Toch zijn het nog niet de echte grote merken in Nederland die zich aansluiten bij het HomeKit-kamp. Een populaire thermostaat is bijvoorbeeld de Toon van Eneco, maar die maakt gebruik van een andere protocol dan HomeKit. Ook het van oorsprong Franse bedrijf Somfy, vooral bekend van de zonwering en rolluiken, werkt voorlopig nog niet samen met Apple’s HomeKit. De ondersteuning voor HomeKit wordt dit jaar ieder geval wel een flink stuk uitgebreid, maar er blijft voor Apple alsnog een hoop werk aan de winkel. Voor ondersteuning van het in Nederland erg populaire HomeWizard zul je zelf aan het knutselen moeten gaan: met HomeBridge kun je zorgen dat HomeWizard, de Nest-thermostaat en de eerste generatie Philips Hue-bridge met HomeKit werken.

Bekijk ook

Haal met Homebridge meer uit HomeKit en Siri

Met HomeBridge en een Raspberry Pi 3 kun je apparaten die normaal niet met HomeKit werken toch geschikt maken. Dit artikel helpt je op weg met HomeBridge.
Bekijk ook

HomeKit: het complete overzicht voor slimme apparaten in huis

Met Apple's HomeKit kun je smart home-toepassingen (domotica) makkelijker bedienen vanaf iPhone, iPad en andere Apple-apparaten. Lees alles over Apple HomeKit huisautomatisering.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.