Deze hints kun je aflezen uit de uitnodiging van WWDC 2016

Welke hints kunnen we aflezen uit de uitnodiging van WWDC 2016? We zien verwijzingen naar apps, Siri en grootse ideeën terug in de ietwat duistere aankondiging.

Apple kondigde de WWDC-ontwikkelaarsconferentie dit jaar op een wel heel bijzondere manier aan. In plaats van een kleurrijke plaat met Apple-logo bestaat de uitnodiging dit jaar uit een variant op de bekende eerste programmeerregel voor beginnende ontwikkelaars: Hello World.


WWDC 2016 uitnodiging

WWDC 2016 uitnodiging: geen kleurrijk plaatje

Er volgt daarna een groen blok commentaar met meer details over het evenement, om uiteindelijk te eindigen met de aansporing registerNow(). Traditiegetrouw gaan we bij iCulture altijd op zoek naar hints die je uit de uitnodiging kunt aflezen. Helaas valt er weinig te ontdekken over nieuwe MacBooks of functies voor iOS 10, maar op Reddit vonden we wel een bruikbare hint. De regels verwijzen naar bekende iOS-apps.

Kijk maar:

WWDC 2016 uitnodiging

  • Hello love at first swipe. Tinder
  • Hello other side of the road. Crossy Road
  • Hello yogi on my wrist. Pocket Yoga
  • Hello driver, fast as you can. Uber
  • Hello workout in my living room. 7 Minute Workout
  • Hello every pitch, every highlight. MLB At Bat
  • Hello self-combusting selfies. Snapchat
  • Hello double tap heart. Instagram
  • Hello rain in five minutes. Dark Sky
  • Hello 6 seconds of fame. Vine
  • Hello big idea.
  • Nog meer hints
    Over bijna alle bovenstaande apps hebben we wel eens geschreven op iCulture. Deze nadruk op apps valt samen met een vernieuwde webpagina voor ontwikkelaars, met interviews en tips. Het zou kunnen betekenen dat Apple meer nadruk wil leggen op functies voor app-ontwikkelaars en dat we dit jaar tijdens de WWDC niet zoveel hardware-aankondigingen hoeven te verwachten.

    De laatste regel ‘Hello big idea’ moet duidelijk maken dat jij de volgende in dit rijtje zou kunnen zijn, als je een mooie app maakt.

    Bekijk ook

    Apple helpt ontwikkelaars met 'Developer Insights'

    Apple heeft nieuwe webpagina's voor ontwikkelaars gemaakt. In 'Developer Insights' vind je tips en ervaringen van ervaren ontwikkelaars, zoals Smule en Evernote.

    Meer Siri-functies?

    Een andere mogelijke hint die we ook op Reddit zagen, is dat de Hello-zinnen zouden kunnen verwijzen naar ondersteuning voor Siri, ook voor apps die door externen worden gemaakt. Klinkt interessant, maar om Siri te activeren moet je ‘Hé Siri’ roepen en niet ‘Hello Siri’.

    Donkere modus in iOS

    Nog een hint: de duistere tinten van de uitnodiging zouden kunnen wijzen op een ‘dark mode’ voor iOS. Die functie zou nog eens extra zin hebben als Apple volgend jaar echt gaat overstappen op OLED-schermen, zoals al maandenlang in de geruchtenmolen wordt gesuggereerd. OLED-schermen kunnen zwart namelijk veel beter weergeven.

    https://www.iculture.nl/nieuws/iphone-oled-scherm-voordelen-nadelen/

    Op 13 juni weten we meer. Zet het in je agenda, blokkeer de rest van de avond en bookmark iCulture, want bij ons zijn alle belangrijke aankondigingen meteen te vinden!

    Bekijk ook

    WWDC 2016: alles over Apple's ontwikkelaarsconferentie in 2016

    WWDC is Apple's jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie in juni. Welke aankondigingen heeft Apple tijdens WWDC 2016 gedaan? Dat lees je in deze round-up van dit belangrijke evenement voor ontwikkelaars, WWDC 2016!

    Reacties: 10 reacties

    Reacties zijn gesloten voor dit artikel.