‘Helft van alle iPhones wordt afgedankt’

· Bastiaan Vroegop

iPhone 4Horace Dediu van Asymco heeft cijfers van comScore gebruikt om te zien hoeveel iPhones er nu eigenlijk ongebruikt eindigen. Uit zijn onderzoek blijkt dat ieder kwartaal oude iPhones door gemiddeld vijftig procent van alle Amerikaanse iPhone-bezitters om verschillende redenen worden afgedankt. Hij baseert zich hierbij op het aantal keer dat er een nieuwe iPhone in de Verenigde Staten wordt geactiveerd.

Vooral klanten van de Amerikaanse telecomprovider AT&T zouden hun iPhone vaak afdanken. Dit komt omdat AT&T al lange tijd de iPhone in Amerika aanbiedt, terwijl Verizon pas kort de iPhone aanbiedt. De vervangen iPhones zijn niet per se altijd een ander toestel: er kan ook sprake zijn van bijvoorbeeld een vervangende iPhone. De totaalcijfers verrassen Dediu wel: hij verwachtte dat veel meer iPhones hergebruikt zouden worden.

Dediu heeft op de website van Asymco zijn onderzoek uitgebreid toegelicht. Zo verklaart hij hoe hij tot zijn conclusie is gekomen en welke formules hij heeft gebruikt.

Asymco iPhone vervangen

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.