Reacties voor: Handel in iTunes Gift Cards wijst op gestolen creditcards

De iTunes Gift Cards zijn voor spotprijzen te koop via Chinese hackers. Er zijn nu sterkere aanwijzingen dat hierbij met valse creditcards wordt gehandeld.

Reacties: 33 reacties

  1. Of de handel door gaat weet ik niet:
    Wie is goed rondkijkt ziet dat de prijzen “gigantisch” zijn gestegen en ook doordat dit allemaal wat bekender is geworden zijn er ook meer scammers (=oplichters)

    Gewoon niet kopen dus, en als je toch graag een film (oid) uit de iTunes store wilt zonder te betalen, dan download je hem maar via torrents kan je teminste ook zelf ondertiteling erbij doen.

  2. Bedankt!
    Mooi artikel.

  3. Ik zou persoonlijk maar oppassen want als die codes inderdaad gekocht blijken te zijn met gestolen creditcards en op de één of andere manier toch te achterhalen is dat jij de code gebruikt hebt betekent dat je gewoon heling pleegt met alle mogelijke gevolgen van dien. Als je een gift card van 200 dollar voor 3 dollar koopt weet je dat er een luchtje aan zit. Je kan je dan ook nooit beroepen dat je het eerlijk gekocht hebt. Bovendien, en dat is misschien nog wel gevaarlijker, kan je een aardige claim tegemoet zien van de credicard maatschappij. Die gaat proberen ergens zijn verlies vandaan te halen, en zeker de Amerikaanse afdelingen van Credit Cards zullen er geen gras over laten groeien. Die claims kunnen aardig oplopen, hoewel die onderzoeken wel lastig en tijdrovend zijn dus aardige kans dat je de dans ontspringt. Maar niet aan mij besteed deze praktijken.

  4. @ ikku:
    dat vind ik dus ook, als je 3$ wil betalen om op een “legale” manier muziek te kopen, kan je evengoed niet betalen en op diezelfde “legale” manier muziek downloaden via torrent etc.
    en zo beroof je tenminste geen mensen (als het via creditcard theft zou werken)

  5. Goed geplaatst,
    Maar: Waar kan ik zelf gewoon die kaarten kopen?
    ik heb iris dinges van 50euro en die wil ik inwisselen voor credits omdat ik ook wel eens een app. wil kopen.
    nu doe ik nog vel met die gratis app.

    Kan ik die in de T-mobile shop kopen?
    of is dat alleen online te bestellen?

    Mvg,
    alles orgineel houden.

  6. Die keys genereren kan al lang niet meer. Heeft Apple al een stokje voor gestoken.

  7. @Frits: Die kun je kopen bij bijv. de mediamarkt of een apple store. Ik geloof niet dat er een winkel is waar je die met de irischeque kan kopen.

  8. K zou het eens willen testen want volgens mij is dit gewoon nep 😉

  9. breid AppleCare de garantie ook uit? Als ik vb. mijn macbook zou laten vallen, dat valt niet onder de garantie veronderstel ik. Zou dat dan wel onder de AppleCare vallen?

    Mocht het zijn dat het wel onder AppleCare garantie valt, dan kan ik toch gewoon AppleCare garantie kopen op de dag dat hij stuk gaat?

    Of is AppleCare alleen om de garantie 2 jaar te verlengen?

    Bedankt! 🙂

  10. @Vincent:
    Ik heb het gekocht voor mijn iPod Touch, dit was toen ik hem net een maand had. Als het goed is, is het dan zo dat je 1 jaar standaard heb en met applecare is het dan 3 jaar.

  11. Origineel geplaatst door maxyi
    .

    Maar vallen er dan ook meer dingen onder je garantie? Zoals misschien een barst in het glas, of val/water schade of dergelijke?

  12. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    Heb je daar een bron van?

    Ja, ik had met mijn nieuwsgierige kop gekeken of het echt zo makkelijk was. En precies een week voor ik het probeerde was het al niet meer mogelijk. Dit was mij verteld door 3 verschillende verkopers dus neem aan dat het waar is ;). Het is nu ook echt onmogelijk om nog gift cards te krijgen voor die prijs.

  13. Klopt, je kan ze nog wel iets goedkoper via bijv. eBay krijgen, maar dit zijn gewoon eerlijk verkregen kaarten met legale codes, deze verkopers kunnen de kaarten goedkoper aanbieden omdat ze groot (bulk) inkopen 🙂

  14. Ook op eBay geldt: if its too good to be true… it probably is! Indien je iets met straatwaarde 200 USD voor 3 USD koopt kun je weten dat het niet in de haak is. Je zou in zo’n geval blij moeten zijn dat je niet voor het gerecht gesleept wordt.

  15. Dit was wel echt maar wat SAM is waar dat Apple dit is tegen gegaan maar het werkte eerst, !!ECHT!!.
    Maar het was wel echt…..

  16. Ben ik de enige die het not done vind? Pure criminaliteit waar de gewone burger uiteindelijk altijd de lul van is.

    Eerst nadenken wat de gevolgen zijn met dit soort praktijken, al lijken maar weinig mensen tegenwoordig te kunnen nadenken

  17. Ik koop mijn AppleCares gewoon in bij de groothandel scheelt toch 100euro met de prijs in de Apple Store. 🙂 Drie jaar terug 221euro betaalt voor AppleCare voor de MBP 🙂

  18. @Frits:
    Bij de Dixons kun je ook giftcards halen. Daar accepteren ze volgens mij ook irisbonnen.

  19. Natuurlijk zijn die codes gewoon gestolen
    Als er een Algoritme in zit zou je die codes gewoon meerdere malen kunnen gebruiken onzin dus
    Een code word gegeneerd en geactiveerd in de DB wanneer het gebruikt word, word de code gedeactiveerd
    Je kan dus niet zomaar met een code opkomen en die dan ook werkt want het moet nog in de DB staan als geactiveerd
    Ik weet bijna 99% zeker dat al die codes gekocht zijn met gestolen creditkaarten die ze via virussen heb binnengehaald

  20. dixons kun je die kaarten kopen jah 😉

  21. Nou zou ik toch graag eens wat screenshotjes willen zien van Elgar. Ik mag toch aannemen dat deze onderzoeker wel voor onderbouwing heeft gezorgd? Zeker als je mag inloggen op een account van zo’n Chinees…

  22. Na wat verdere reseach gedaan te hebben, blijkt de zogenaamde ‘iTunes keygen’ een dekmantel voor grootschalige creditcard fraude. Het is dus sterk af te raden zo’n card nog te kopen, dit is strafbaar en valt onder heling!

  23. Origineel geplaatst door Sam
    Origineel geplaatst door Jean-Paul HornHeb je daar een bron van?Ja, ik had met mijn nieuwsgierige kop gekeken of het echt zo makkelijk was. En precies een week voor ik het probeerde was het al niet meer mogelijk. Dit was mij verteld door 3 verschillende verkopers dus neem aan dat het waar is ;). Het is nu ook echt onmogelijk om nog gift cards te krijgen voor die prijs.

    Dan zullen dat wel verkopers zijn die er zelf niet meer aan kunnen komen. Ik heb gisteren nog even hier en daar gekeken en gepolst, en ze zijn nog steeds verkrijgbaar! Weliswaar is de prijs ietwat omhoog gegaan. Maar ze zijn er nog steeds. Voor 40dollar heb je met wat zoekwerk een 200 gift card.

  24. Origineel geplaatst door Henk
    Origineel geplaatst door SamOrigineel geplaatst door Jean-Paul HornHeb je daar een bron van?Ja, ik had met mijn nieuwsgierige kop gekeken of het echt zo makkelijk was. En precies een week voor ik het probeerde was het al niet meer mogelijk. Dit was mij verteld door 3 verschillende verkopers dus neem aan dat het waar is ;). Het is nu ook echt onmogelijk om nog gift cards te krijgen voor die prijs.Dan zullen dat wel verkopers zijn die er zelf niet meer aan kunnen komen. Ik heb gisteren nog even hier en daar gekeken en gepolst, en ze zijn nog steeds verkrijgbaar! Weliswaar is de prijs ietwat omhoog gegaan. Maar ze zijn er nog steeds. Voor 40dollar heb je met wat zoekwerk een 200 gift card.

    200 dollar gift cards bestaan niet eens meer, en de verkopers zijn 7/10 keer scammers

  25. Iris cheques kun je geloof ik bij Dixons inleveren… En laten die nou ook gewoon Itunes cards hebben.

  26. Origineel geplaatst door Elgar
    Na wat verdere reseach gedaan te hebben, blijkt de zogenaamde ‘iTunes keygen’ een dekmantel voor grootschalige creditcard fraude. Het is dus sterk af te raden zo’n card nog te kopen, dit is strafbaar en valt onder heling!

    Kun je ook het een en ander staven? Bronnen? Screenshots? Je eigen blog?

  27. @Henk:
    Hmm ik kwam niet verder dan 75$ voor een 200$ gift card.

    Maar ook dat is dus nog steeds €100,- goedkoper.

  28. Origineel geplaatst door Spenk
    Origineel geplaatst door HenkOrigineel geplaatst door SamOrigineel geplaatst door Jean-Paul HornHeb je daar een bron van?Ja, ik had met mijn nieuwsgierige kop gekeken of het echt zo makkelijk was. En precies een week voor ik het probeerde was het
    al niet meer mogelijk. Dit was mij verteld door 3 verschillende verkopers dus neem aan dat het waar is ;). Het is nu ook echt onmogelijk om nog gift cards te krijgen voor die prijs.Dan zullen dat wel verkopers zijn die er zelf niet meer aan kunnen komen. Ik heb gisteren nog even hier en daar gekeken en gepolst, en ze zijn nog steeds verkrijgbaar! Weliswaar is de prijs ietwat omhoog gegaan. Maar ze zijn er nog steeds. Voor 40dollar heb je met wat zoekwerk een 200 gift card.200 dollar gift cards bestaan niet eens meer, en de verkopers zijn 7/10 keer scammers

    Daarom krijg je 4 keer een kaart/nummers van $50

  29. Origineel geplaatst door Joid
    Nou zou ik toch graag eens wat screenshotjes willen zien van Elgar. Ik mag toch aannemen dat deze onderzoeker wel voor onderbouwing heeft gezorgd? Zeker als je mag inloggen op een account van zo’n Chinees…

    Dat kan hoor! Ik zit nu op mijn iPhone, maar zal in de loop van de week wat screenschots maken. Zeg maar wat U graag had willen zien? Ik zal iig de lijst met iTunes cards laten zien, dat lijkt me het meest overtuigend.

  30. @Elgar:

    Even voor de duidelijkheid. Ik ben geen ‘onderzoeker’ maar gewoon een nieuwsgierige bezoeker van deze site. Die niet geloofde dat het om een keygen zou gaan. En daarom heb ik de creditcard gegevens van dit account nagetrokken. Het was ook maar gewoon toeval dat ik mocht inloggen op het account van de verkoper, maar het maakte wel een hoop duidelijk!

    Zoals beloofd, de screenshots:

    Screenshots

  31. Origineel geplaatst door Joid
    @Henk:
    Hmm ik kwam niet verder dan 75$ voor een 200$ gift card.Maar ook dat is dus nog steeds €100,- goedkoper.

    Het word pas zichtbaar wanneer je door klikt op de verschillende accounts op de hoofdpagina laten ze dat niet zien. (dat loop te veel in het oog) misschien.

  32. Origineel geplaatst door Elgar
    Na wat verdere reseach gedaan te hebben, blijkt de zogenaamde ‘iTunes keygen’ een dekmantel voor grootschalige creditcard fraude. Het is dus sterk af te raden zo’n card nog te kopen, dit is strafbaar en valt onder heling!

    Maar wat wel duidelijk moet zijn, wat ik heb gevonden is van 1 verkoper, het is aannemelijk dat alles zo werkt. Maar niet zeker.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.