Gronings bedrijf veilt iPad voor het goede doel

Gronings bedrijf haalt iPad uit de VS om deze vervolgens te veilen. Opbrengst komt ten goede aan de bestrijding van analfabetisme.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Gronings bedrijf veilt iPadHoewel de iPad nog naar Nederland moet komen, is de eerste iPad onlangs door een Nederlands bedrijf geveild. Rafaël Redczus van het Groningse bedrijf N8W8 heeft hoogstpersoonlijk een exemplaar uit de Verenigde Staten gehaald om het vervolgens te veilen. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de bestrijding van analfabetisme.

Redczus, die via Twitter verslag deed van zijn ludieke actie, kocht de iPad voor 300 euro. Op de internetveiling leverde het apparaat ruim zeven keer zoveel op, maar liefst 2.130 euro. Hij zegt op het idee te zijn gekomen door een gesprek dat hij onlangs had met prinses Laurentien. Zij was in Groningen voor een bijeenkomst over laaggeletterdheid in Nederland.

In Nederland behoren zo’n 250.000 mensen tot de groep analfabeten. Deze groep kan totaal niet lezen en schrijven. Verreweg het grootste aantal, 1,5 miljoen, is laaggeletterd. Zij hebben grote moeite met lezen en schrijven.

Bron en foto: RTVNoord

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:33
Categorie
iDevices

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.