Meer grip: Griffin maakt een hoesje voor de Apple Pencil

De Griffin Pencil Sleeve zorgt voor meer grip voor je Apple Pencil. Maar heb jij er 35 euro voor over?

Voor mensen die hun Apple Pencil te dun en te glibberig vinden, heeft Griffin een oplossing. Maar is 35 euro voor een siliconenhoesje niet wat prijzig?


De Griffin Apple Pencil Sleeve heeft een dikke punt om te gummen

Griffin Pencil Sleeve: een hoesje voor je pen

Je kunt de Griffin Pencil Sleeve het beste zien als een soort condoom voor je Pencil. De hoes zit strak om de Apple Pencil en zorgt ervoor dat je Pencil drie vlakke kanten krijgt, zodat het niet wegrolt. Ook zit er een soort ‘capuchon’ op om te voorkomen dat het dopje zoekraakt. Daarmee lost de Pencil Sleeve dus meteen twee problemen op die je vaak hoort over Apple’s tekenpen: hij rolt van je bureau en je raakt het dopje snel kwijt.

Griffin Apple Pencil Sleeve in grijs

Gummen met de dop
Het lelijke opladen via de Lightning-poort, daar heeft Griffin echter geen betere oplossing voor gevonden. Je kunt kiezen uit twee kleuren: wit en grijs. Aan de bovenkant zit een geleidend puntje, zodat je het ook met een dikke styluspunt kunt gebruiken, bijvoorbeeld om door schermen te bladeren. En het voelt ook natuurlijker om de dikke punt als gum te gebruiken.

Met de Griffin Apple Pencil Sleeve raak je het dopje minder snel kwijt

Toch kun je je afvragen of de Apple Pencil wel een hoesje nodig heeft. Qua design is de Apple Pencil redelijk goed geslaagd: het ziet er op-z’n-Apples minimalistisch uit en het gewicht is goed verdeeld. Hoesjes zoals deze doen toch altijd wat afbreuk aan het design dat Apple heeft bedacht, ook al is het praktischer. Je zult dus voor jezelf moeten bepalen of je de extra grip nodig hebt en of je daar 35 euro voor over hebt.

Met de Griffin Apple Pencil Sleeve moet je nog steeds zo opladen

https://www.iculture.nl/reviews/apple-pencil-review/

Apple Pencil

Apple Pencil is de tekenpen voor je iPad. Er zijn drie modellen: de eerste generatie (2015), tweede generatie (2018) en Apple Pencil met usb-c (2023). Na het koppelen met herkent de iPad kun je beginnen met notities maken en tekenen op het scherm. De iPad herkent elke beweging van de Apple Pencil en laat de lijnen realtime op het scherm zien. De Apple Pencil is oplaadbaar en is via Bluetooth verbonden met je iPad.

Apple Pencil

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.