Microsoft maakt overstaptool Evernote naar OneNote geschikt voor Mac OS X

Microsoft wil ook Mac-gebruikers laten overstappen van Evernote naar OneNote. Ook voor hen is er nu een gratis app waarmee je je notities van Evernote eenvoudig in Microsoft OneNote kan importeren.

Microsoft wil het voor gebruikers van notitie-app Evernote nog eenvoudiger maken om de overstap naar zijn eigen notitie-app te maken. Ook voor Mac-gebruikers is er nu een gratis tool uitgebracht om notities van Evernote naar Microsoft OneNote te migreren. De gratis tool kwam eerder al beschikbaar voor Windows-gebruikers en is sindsdien gebruikt om ruim 70 miljoen Evernote-pagina’s in OneNote te importeren, zo maakte Microsoft bekend. Microsoft OneNote is gratis verkrijgbaar voor iOS (link) en Mac (link).


Evernote vs OneNote

Bekijk ook

Overstappen van Evernote naar Microsoft OneNote: zo doe je dat

Wil je overstappen van Evernote naar OneNote? Dan vind je in dit artikel tips hoe je je Evernote-notities kunt exporteren en vervolgens importeren in OneNote, zonder dat je iets kwijtraakt.

Evernote Basic beperkt, Microsoft grijpt kans

Onlangs werd duidelijk dat Evernote de mogelijkheden van het gratis Basic-abonnement verder gaat beperken. Zo kun je je notities nog met maximaal twee apparaten tegelijkertijd synchroniseren waar dat voorheen onbeperkt was. Ook geldt er een maandelijks uploadlimiet van 60 MB. Tegelijkertijd heeft Evernote de prijzen voor betaalde abonnementen verhoogd waardoor het voor veel gebruikers waarschijnlijk minder interessant is om te upgraden.

Microsoft speelt hier nu handig op in met deze tool en een website die de verschillen tussen Evernote en OneNote duidelijk moet maken.

Onbeperkt synchroniseren en offline toegang
Zo noemt Microsoft hier de mogelijkheid om onbeperkt te synchroniseren en offline toegang tot notities. Voor beide is bij Evernote namelijk een betaald abonnement vereist. Nou is het voor Microsoft ook makkelijker om dergelijke functies gratis aan te bieden. Het bedrijf verdient met name geld aan de Office 365-abonnementen en hoeft niet aan OneNote te verdienen. Evernote is volledig gebouwd rondom de notitie-app en het platform en daardoor afhankelijker van betaalde abonnementen. De gratis tool van Microsoft is hier te downloaden en is alleen geschikt voor gebruikers met OS X 10.11 (El Capitan).

Wie niet wil overstappen naar OneNote, heeft de keuze uit andere Evernote-alternatieven zoals Apple’s eigen Notities-app.

Bekijk ook

Dit zijn de beste Evernote-alternatieven

Zoek je een alternatief voor Evernote? Wij hebben de beste Evernote-alternatieven op een rijtje gezet, voorzien van plus- en minpunten, zodat je nog beter kunt kiezen.
Bekijk ook

Overstappen van Evernote naar Apple's Notities-app doe je zo

Wil je overstappen van Evernote naar de Notities-app van Apple? Met de stappen uit deze tip kun je Evernote-notities exporteren en daarna importeren in Notities.

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 augustus 2016 om 11:35
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.