Gorilla Glass 5 is nog breukbestendiger, ideaal voor de volgende iPhone

Gorilla Glass 5 is klaar voor de volgende generatie iPhone. Het glas is nog breukbestendiger van een grotere hoogte.

Er zijn geruchten dat Apple in 2017 een volledig in glas uitgevoerde iPhone wil uitbrengen, die doet terugdenken aan de iPhone 4-serie. Voor het glas kunnen ze terecht bij fabrikant Corning, want die heeft zojuist Gorilla Glass 5 aangekondigd, dat nog beter bestand is tegen breuk.


Gorilla Glass 5 toestellen

Gorilla Glass 5

Apple heeft Gorilla Glass gebruikt in alle iPhone-modellen, vanaf de eerste generatie. Ook voor de toekomstige iPhones kunnen ze er gebruik van maken, want het is beter bestand tegen vallen en stoten. De glaspanelen kunnen een val van grotere hoogte doorstaan, in vergelijking met de vorige generatie Gorilla Glass.

Corning heeft voor de ontwikkeling van Gorilla Glass 5 beter gekeken naar dagelijks gebruik en de omstandigheden waaronder toestellen op de grond vallen. De nieuwste glassoort kan in 80 procent van de gevallen een val van 1,6 meter doorstaan, ook als het toestel met het glas naar beneden omlaag valt. Het werkt ook op ruige oppervlakken, zoals een stuk asfalt. Voorheen testte Corning het materiaal op gladde oppervlakken en vanaf 1 meter hoogte.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Of de iPhone 7 al gebruik kan maken van Gorilla Glass 5 is nog maar de vraag. Corning verwacht dat de eerste consumentenproducten met de nieuwe glassoort later dit jaar op de markt zullen komen, maar Apple is al druk bezig met de voorbereiding van de massaproductie van de volgende iPhone.

Twee jaar geleden waren er hevige geruchten dat Apple wilde overstappen op saffierglas, maar het ging niet goed met de partner die ze daarvoor hadden uitgekozen. Corning beweert dat saffierglas 1,6 keer zwaarder is, tien keer zo duur is en minder licht doorlaat dan Gorilla Glass. Toch gebruikt Apple in beperkte mate al saffierglas, namelijk voor de Apple Watch en de cameralens van de iPhone.

De vorige generatie (Gorilla Glass 4) verscheen in 2014 en had verbeterde breukbestendigheid op de hoekpunten.

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 juli 2016 om 6:30
Onderwerp
Categorie
Achtergrond

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.