‘Google wilde Telegram overnemen voor $1 miljard’

Google zou Telegram voor een bedrag van $1 miljard over willen nemen. Volgens Russische media hebben de CEO van Telegram en de CEO van Google gesproken over eventuele overname.

Telegram viert de mijlpaal van 100 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.
Google zou volgens bronnen plannen hebben gehad om de chatapp Telegram over te nemen. Google wilde voor Telegram zo’n $1 miljard betalen, zo melden Russische media. Google CEO Sundar Pichai zou een jaar geleden om tafel gezeten hebben met Telegram CEO Pavel Durov.

Update 13:20: Pavel Durov van Telegram ontkent dat er gesprekken gevoerd zijn tussen hem en Google. Er zijn geen geen plannen voor een eventuele overname van Telegram.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

‘Telegram-overname door Google is ondenkbaar’

Het leek er echter niet op dat de baas van Telegram veel brood zag in een overname door Google. Twee Russische media maken melding van de ontmoeting tussen de twee CEO’s, maar volgens Pavel Durov zou een overname ondenkbaar zijn. Bovendien zou Pavel Durov tijdens een Telegram-feestje ook in gesprek geweest zijn met Rich Miner, de mede-oprichter van Android.

Het is niet duidelijk waarom de Telegram CEO niets ziet in een overname van Google. Beveiliging staat altijd hoog in het vaandel bij Telegram, dus wellicht dat dat een punt van discussie was. Het zou ook kunnen dat het geboden bedrag te laag gevonden werd of dat er een ander reden ten grondslag lag. Enkele jaren geleden nam Facebook chatdienst WhatsApp over voor een bedrag van ruim $21 miljard, aanzienlijk hoger dan de $1 miljard waar nu bij Telegram over gesproken wordt.

Bekijk ook

Facebook rondt overname WhatsApp officieel af

De overname van WhatsApp door Facebook is eindelijk officieel afgerond. Uiteindelijk was WhatsApp 3 miljard dollar meer waard dan gedacht.

Telegram behaalde laatst het aantal van 100 miljoen actieve maandelijkse gebruikers, terwijl WhatsApp al op 1 miljard actieve gebruikers zit. Facebook Messenger zat begin april op 900 miljoen actieve gebruikers.

Er gingen destijds ook berichten dat Google WhatsApp wilde overnemen, maar Pichai ontkende dit later. Er werd beweerd dat Google $10 miljard over zou hebben voor WhatsApp.

Bekijk ook

Google: 'Wij probeerden WhatsApp niet over te nemen'

Google heeft 10 miljard dollar voor WhatsApp geboden, meldt Fortune. Uiteindelijk ging

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 29 april: De CEO van Telegram heeft het bericht over de overname van Telegram ontkent. Dit is in het artikel aangevuld.

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 april 2016 om 13:22
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.