Stuur je Google Maps-locatie met nieuwe iMessage-app

Google Maps is uitgebreid met een nieuwe app voor iMessage. Hiermee kun je snel je locatie delen en wij leggen uit hoe je dat doet. Ook is er een nieuwe widget voor navigatie, die handig is als je je route wil bekijken.

Google Maps met iMessage-app.
Google Maps heeft op iOS nu ook een eigen extensie voor iMessage. Met de iMessage-app van Google Maps (link) kun je meteen je exacte GPS-locatie delen, zonder dat je hiervoor de aparte Google Maps-app hoeft te openen. Ook is er in de meest recente versie een nieuwe widget toegevoegd waarin je instructies voor het navigeren kun bekijken.

Google Maps in iMessage

Je kunt in een iMessage-gesprek al eenvoudig je locatie delen, maar via deze standaard methode wordt gebruikgemaakt van Apple Kaarten. Als je liever Google Maps gebruikt, dan heb je daar de nieuwe iMessage-app voor nodig. Zodra je de iMessage-app van Google Maps opent, zie je je huidige locatie meteen in een kaartje. Onderin zie je je locatie bij benadering omschreven en met de verzendknop verstuur je de locatie meteen naar de desbetreffende gesprekspartner. Je locatie wordt als bijlage inclusief kaartje verstuurd. Tik je hierop, dan word je meteen naar de Google Maps-app gebracht. Heb je deze niet op je toestel staan, dan wordt de mobiele site van Google Maps in Safari geopend.

Google Maps in iMessage en navigatiewidget.

Een ander nieuwigheidje in deze versie is een nieuwe widget. Er was al een widget voor reistijden, openbaar vervoer en verkeer in de buurt, maar daar is een vierde widget bij gekomen. De Routebeschrijving-widget geeft stap voor stap aan hoe je moet navigeren als je een route gestart hebt. De standaard Kaarten-app kan vanaf het toegangsscherm schermvullend je route laten zien, maar Google Maps kan dat vanwege iOS-beperkingen niet. Daarvoor komt dus de Routebeschrijving-widget goed van pas. De widget laat de eerstvolgende handeling zien, maar door hem uit te klappen kun je ook al zien welke instructie daarna volgt. Je kunt ook door de instructies bladeren door op de pijltjestoetsen in de widget te tikken.

Bekijk ook

Google Maps vernieuwt widgets voor openbaar vervoer en reistijden

Google Maps voor iOS is bijgewerkt voor iOS 10 met vernieuwde widgets voor openbaar vervoer en reistijden. Ook nieuw is het plaatsen van foto's bij reviews en de extra informatie over plaatsen, zoals sfeer en voorzieningen.

De nieuwe widget en de iMessage-app zijn onderdeel van versie 4.30. Om de iMessage-app te gebruiken, moet je deze eerst inschakelen via de beheeroptie voor iMessage-apps. In onze tip lees je hoe je iMessage-apps gebruikt en installeert.

Bekijk ook

iMessage-apps downloaden en gebruiken: zo werkt het in iOS 17

iMessage werkt met speciale apps, zoals stickers, spelletjes en meer. In deze tip lees je alles over iMessage-apps, de iMessage App Store en hoe je deze kunt gebruiken en installeren. En sinds iOS 17 vind je ze op een geheel nieuwe plek. Lees hier hoe iMessage-apps nu werken, hoe je ze kan verwijderen en meer handige tips.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.