Google Earth krijgt zakelijke laag

(Laatst bijgewerkt: ) · Edward Neve

img_0053Google maakte zojuist op haar officiële Google Earth and Maps-blog bekend dat de Google Earth-applicatie voor de iPhone er vanaf nu een nieuwe laag heeft bijgekregen. Deze ‘businesses’-laag bevat allerlei informatie over restaurants, bars, banken, tankstations en supermarkten. Wanneer je ver genoeg inzoomt op de kaart zie je vanzelf icoontjes verschijnen van deze verschillende zaken. Klikken op het betreffende icoon geeft meer informatie zoals adres, telefoonnummer, website maar ook bijvoorbeeld recensies van iens.nl over het betreffende restaurant. Erg handig dus! Bij het testen van deze nieuwe feature op onder andere de stad Maastricht ben ik vooralsnog geen informatie tegengekomen over banken, tankstations en supermarkten maar in bijvoorbeeld Amsterdam was dit al wel het geval.

Om de laag zichtbaar te maken in Google Earth hoef je de applicatie niet te updaten. Wanneer je Google Earth start zul je zien dat de laag Zakelijk automatisch al is aangezet. Dezelfde wijziging is ook doorgevoerd in Geografische web-laag van de desktop applicatie van Google Earth.

Google Earth is gratis verkrijgbaar in de app store.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Edward Neve (1979) was vaste blogger op iPhoneclub.nl van maart 2009 tot februari 2010. Al van kinds af aan bezig met computers, gadgets, en alles waar zoveel mogelijk knopjes op zitten. Nadat hij in 2007 voor het eerst in aanraking kwam met een iPod Touch volgde er niet lang daarna zijn eerste iPhone 3G. Sindsdien is hij helemaal verknocht aan het apparaat en probeert hij al het nieuws bij te houden wat hierover langskomt. Hij was al een vaste lezer van iPhoneclub en kwam via Twitter in contact met Gonny en Jean-Paul, die hem destijds vroegen om zijn nieuws voortaan ook hier op te schrijven. Edward schrijft onder meer ook voor PCM en Computer Idee. Nauwlettend hield hij voor ons de AppStore en Cydia in de gaten op zoek naar de beste tweaks, programma's en spellen. 

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.