Goede voornemens voor 2013 met iPhone-accessoires en -apps

· Gonny van der Zwaag

sportschoen nikeJanuari staat voor de deur, de tijd van goede voornemens. We willen afvallen, stoppen met roken, gezonder eten en nu écht gaan hardlopen. Apple heeft een aantal appcessoires (accessoires met bijbehorende app) op een rijtje gezet om nu alvast aan die goede voornemens te beginnen. Je hebt immers nu alle tijd om de spullen aan te schaffen en thuis te laten bezorgen, zodat je vanaf 1 januari meteen kunt beginnen.

Withings weegschaal

withings weegschaal
De Withings Scale is een digitale weegschaal die je gewicht draadloos verstuurt naar je iPhone. Ook vet- en spiermassa worden vastgelegd. De weegschaal herkent 8 verschillende gebruikers. In de Apple Store is trouwens ook de nieuwere Withings WD-30 weegschaal, die ook nog eens goedkoper is. Ook die kan je gewicht onthouden en draadloos naar je iPhone sturen.
Prijs: €139,95
App downloaden: WiScale (gratis, universeel,iOS 3.0+)

Fitbit bewegingsmeter

fitbit groen
Fitbit is een kleine, draagbare activiteitentracker waarmee je je dagelijkse lichaamsbeweging kunt meten. Je stopt de Fitbit in je broekzak of clipt ‘m aan je shirt. Dit apparaatje is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Wie de luxere uitvoering wil, kan ook de Fitbit One aanschaffen, die ook nog je slaappatroon vastlegt. Bovendien verkoopt Fitbit een weegschaal die vergelijkbaar is met de eerder besproken Withings: de Fitbit Aria.
Prijs: €59,95
App downloaden: Fitbit (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Nike-sensor en -apps

nike sensor
Apple en Nike hebben al jarenlang een succesvolle samenwerking. Het begon met de iPod die je in combinatie met een zendertje en een schoensensor kon gebruiken. Tegenwoordig is het zendertje niet meer nodig en heb je alleen nog de Nike-schoensensor nodig. Maar zelfs dat hoeft niet eens: met apps als Nike+ Running heb je geen accessoires meer nodig. Nike hoopt geld wel weer terug te verdienen met de verkoop van sportschoenen. Wil je tijdens het sporten ook je hartslag meten, dan kun je in de Apple Store een speciale Polar-hartslagmeter voor Nike+ kopen. En Nike verkoopt ook de FuelBand die we al eens op iPhoneclub hebben besproken, maar die is moeilijk leverbaar als je in Nederland woont.
Prijs: €20
App downloaden: Nike+ Running (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.