Reacties voor: Gizmon Clip-On Lens: fotolenzen voor de iPhone met clipsysteem

Gizmon Clip-On is een clipsysteem voor fotolenzen op de iPhone. Met een clip kun je de lens vastmaken op de iPhone of iPad. Er zijn 3 lenzen, van fisheye tot een polarisatiefilter.

Reacties: 13 reacties

  1. Leuk, maar kwaliteit van dit soort camera’s is meestal niet goed, heb er nu 2 gebruikt met een zuignap en die plakte na een paar keer al niet meer.

  2. Vergroot fish-eye de kijkhoek?

  3. Fisheye vergroot kijkhoek maar je krijgt wel vervorming, beter en goedkoper alternatief de lenzen van photojojo, voor 18 euro heb je dan groothoek en macro

  4. Ik gebruik al bijna een jaar de olloclip, 3 lenzen in 1 clip….erg leuk.

  5. Daar hebben we toch gewoon een digitale camera voor?
    Ik snap niet dat er nog mensen zijn die zulk onzin kopen.
    Als ik fotos wil maken, pak ik mijn digi cam.

    het werkt gewoon niet, aanleggen, vervolgens op je scherm tikken om scherp te stellen en dan je beeld weer laten bewegen. Vervolgens op je scherm tikken om een foto te maken, hierdoor beweegt hij weer.

    Ik heb het vaak geprobeerd, mooie fotos maak ik er niet mee, alleen met heel korte sluitertijden. Ik heb ook nog wel eens last van trillende handen. Nou vergeet het dan maar helemaal!

    Gewoon dus digitale camera met OIS of iets. (Optical Image Stabilizer)

  6. @Psvu2: ik snap jou argument niet. Deze dingen hebben niet eens een zuignap.

  7. Beste meneer Horlepiep,

    Fijn dat u tijd neemt uw mening te delen. Jammer dat u niet begrijpt dat anderen niet uw mening over digitale fotografie delen. Het is heel eenvoudig, welke camera je gebruikt is niet van belang, wat je ermee vastlegt des te meer en dat kan dus net zo goed een telefoon zijn!

    Ik maak bijna evenveel foto’s met mijn iPhone als met mijn professionele camera, eenvoudigweg omdat ik de iPhone altijd op zak heb. De vastgelegde momenten zijn me erg dierbaar en zouden anders gewoonweg niet vastgelegd worden.

    PS, met de fisheye is een minder vaste hand juist minder een probleem, probeer het gerust eens!

  8. @pommetje: De beste camera is de camera die je bij hebt. Als jij je digitale camera overal mee naartoe neemt waar je je iPhone naartoe neemt. Veel handiger toch om gewoon op iPhone foto’s te maken dan de ele tijd met zo’n camera?

  9. Origineel geplaatst door ejfhio
    @Psvu2: ik snap jou argument niet. Deze dingen hebben niet eens een zuignap.

    Heb zelf de lenzen gehad met een zuignap (plakrand) en dat werkte niet, viel eraf na een paar keer. Aangezien dat de fabrikant van deze al op de site zegt:”Please understand that this is a ‘Toy’ camera shop”. verwacht ik hier ook niet veel van. En ze kosten bv 35$ + min 10$ verzendkosten.

    Iphone maakt mooie foto’s en ik denk dat apps als bv Hipstamatic of Snapseed perfect voor de Iphone zijn, maar niet opzetstukken.

  10. Ik gebruik ook de olloclip en ben er zeer tevreden over! Fish eye en groothoek 😉 wel niet goedkoop bijna 70 euro

  11. Mensen die echt iets van fotografie kennen huiveren bij het zien van zo’n dingen. Een telefoon is goed als noodoplossing als je snel ergens een foto van moet maken en geen andere camera bij hebt. Voor kwaliteitsfoto’s gebruik je een volwaardige camera en echte fotoliefhebbers kiezen nog steeds voor de spiegelreflexcamera.

  12. Origineel geplaatst door Nick
    Mensen die echt iets van fotografie kennen huiveren bij het zien van zo’n dingen. Een telefoon is goed als noodoplossing als je snel ergens een foto van moet maken en geen andere camera bij hebt. Voor kwaliteitsfoto’s gebruik je een volwaardige camera en echte fotoliefhebbers kiezen nog steeds voor de spiegelreflexcamera.

    Er is toch ook niemand die hier beweert dat iPhone-foto’s net zo goed zijn als foto’s geschoten met een professionele camera? Ik heb ook een professionele camera+lenzen maar ik ga me niet als een snob gedragen en neerkijken op dit soort “lenzen”. Als het werkt voor je en je bent er blij mee is het toch prima?

    Wat een ongelofelijke non-discussie dit… “echte fotoliefhebbers”… pfff… ga lekker naar een fotografie-forum met je commentaar en daar met je fotovriendjes lekker afgeven hierop!

    Ik raak meer en meer geïnteresseerd in dit soort lenzen, gewoon om te kijken of het werkt. iPhone heb ik altijd bij me, cameratas+inhoud niet…

  13. Lijkt me niks. Heb zelf de Olloclip, erg tevreden mee, maar wel prijzig. Me broertje heeft de 3-in-1 besteld (is namaak olloclip) deze doet zeker niet onder voor de originele Ollo.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.