Gestolen Belgische iPhones in Rusland opgedoken

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

mobistar iphone diefstalRuim een week geleden kon je lezen dat er 4.000 iPhones in België waren gestolen, met een waarde van meer dan 2 miljoen euro. De politie heeft de gestolen iPhones nog niet gevonden, maar zou daarvoor het beste even in Rusland kunnen kijken. Volgens TouchMyApps proberen de dieven de gestolen iPhones te slijten aan lokale distributeurs. Resellers op Russische iPhone-sites vertellen dat ze officiële, simlockvrije Europese iPhones aangeboden hebben gekregen. Bij afname van 100 stuks of meer kun je de iPhones inkopen. Volgens TouchMyApps is de belangstelling bij de Russische handelaren zeer hoog, omdat de iPhone 3GS nog niet officieel in het land verkrijgbaar is (in Rusland zijn er wel drie mobiele operators die de iPhone 3G officieel verkopen.

Mocht je Russische connecties hebben en een verdachte iPhone tegenkomen, dan kun je in Instellingen > Algemeen > Over deze telefoon controleren of het modelnummer eindigt op NF, want dan zou het om een Mobistar-telefoon moeten gaan. De serienummers zijn al door Mobistar/Apple blokkeerd, al zal er in Rusland vast een whizkid zijn die daar een oplossing voor weet.

Via: TouchMyApps

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.