Geruchten over iPhone Lite en Media Pad van Apple

· Gonny van der Zwaag

iphone liteUSA Today denkt dat Apple bezig is met een CDMA-iPhone voor Verizon. BusinessWeek heeft een heel andere kijk op de zaak: volgens bronnen die zij gesproken hebben, is Apple in gesprek met Verizon over twee nieuwe apparaten: een kleine en goedkopere telefoon (‘iPhone Lite’) en een Apple Media Pad. Dat laatste is een nieuw soort apparaat, dat tussen de iPhone en de netbook in zit. Het is voorzien van een groot aanraakgevoelig oppervlak. Denk aan een extra grote iPod touch waarmee je van muziek, foto’s en HD-video’s kunt genieten, maar waarmee je ook via Wi-Fi kunt bellen.

macbook miniHet gaat echter om geruchten die onbevestigd zijn. BusinessWeek sprak een persoon die de Apple Media Pad daadwerkelijk gezien heeft en die bleek nogal onder de indruk: “We are talking about a device where people will say, ‘Damn, why didn’t we do this?’ Apple is probably going to define the damn category.”

Ook opmerkelijk: in de statistieken van het chatprogramma Adium is een MacBook Mini opgedoken. Nu zegt zo’n lijstje op zich niet zoveel, ware het niet dat eerder op exact dezelfde manier de MacBook Air ooit is uitgelekt.

Meer info: BusinessWeek

Let op (duh!): de afbeelding bij dit artikel is een mockup.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.