Geruchten: ‘Nieuwe iPad vanaf 16 maart te koop, ondersteunt 4G’

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

16 Maart9to5Mac haalt een volgens hun betrouwbare bron aan, die zegt meer te weten over de verschijningsdatum van de nog niet aangekondigde iPad 3 of iPad HD. Deze zou vanaf 16 maart in Amerikaanse Apple Stores te koop zijn. Dit is toevallig dezelfde datum waarop twee nieuwe Apple Store hun deuren zullen openen in Houston (Texas) en Londen. Er zou een week later een tweede evenement worden georganiseerd, maar 9to5Mac weet niet waarom. Ondertussen beweert Reuters dat de nieuwe iPad ook 4G-LTE zal ondersteunen. Zij baseren zich op een bron bekend met de ontwikkeling van de iPad.

Reuters is niet de enige publicatie die denkt dat de volgende iPad 4G zal ondersteunen. Ook iMore zou van een bron hebben gehoord dat de snelle mobiele techniek gebruikt wordt. In Nederland kunnen wij op het moment nog geen 4G gebruiken. KPN zei vorig jaar van plan te zijn een 4G-netwerk in Nederland uit te rollen.

9to5Mac’s bron baseert zich naar alle waarschijnlijkheid op de Amerikaanse verschijningsdatum. De iPad 2 verscheen een paar weken later in Nederland dan in de Verenigde Staten.

Wanneer de volgende iPad uit zal komen en wat hij zal bevatten ontdekken we waarschijnlijk op 7 maart. Dan houdt Apple een persevenement waarbij de iPad mogelijk wordt onthuld. Of deze bekend zal komen te staan als de iPad 3 of iPad HD, zullen we dan ook horen.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.