Gerucht: volgende iPhone krijgt dubbele led-flitser

· Gonny van der Zwaag

dual led flashVolgens de website Digitimes kunnen we in de iPhone 5 een dubbele led-flitser verwachten. Ze baseren zich op recente geruchten in de markt, waarbij de Taiwanese bedrijven Everlight Electronics, Edison Opto en Lite-On Technology als mogelijke producenten worden genoemd. Zij zullen de flitssensoren maken. Van die drie heeft Edison een grote kans om de opdracht van Apple binnen te slepen, omdat zij gespecialiseerd zijn in krachtige led-lampjes en al enkele bekende toestelmakers als klant hebben. Geruchten over een dubbele flitser sluiten aan op eerdere geruchten dat de flitser op de iPhone zal worden verplaatst.


iphone-5Hij zit nu vlak naast de camera, maar dat is volgens de geruchten straks niet meer het geval. Ook waren er eerder al geruchten over een dubbele led-flitser, maar dat kreeg destijds niet zoveel aandacht.

Voordelen van een dubbele led-flitser: een breder gebied dat je kunt verlichten en betere helderheid. Foto’s die in het donker zijn gemaakt, zullen erdoor opknappen, zoals onderstaande foto laat zien. Toch zullen gebruikers meer geïnteresseerd zijn in de camera van de volgende generatie iPhone, dan het type led-flitser. Er wordt gesproken over een 8 megapixel camera, als vervanging van het huidige 5 megapixel-uitvoering. Diverse fabrikanten staan in de rij om onderdelen voor zo’n camera te produceren, zoals OmniVision, Sony en Largan Precision.

flitser

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.