Gerucht: iPhone 5 pas in januari 2012

· Gonny van der Zwaag

iphone 5De iPhone 5 is nog niet officieel aangekondigd door Apple en er kan dus nog volop gespeculeerd worden. The Loop beweert dat er op de vandaag aangekondigde World Wide Developers Conference (WWDC) geen nieuwe hardware aangekondigd zal worden en dus ook geen nieuwe iPhone. De focus zal deze keer op software liggen, beweert Jim Dalrymple van de site. Apple wijkt daarmee af van het vaste patroon.

Normaal brengt Apple nieuwe iPads in maart op de markt, nieuwe iPhone in juni, nieuwe iPods in september en nieuwe Macs in oktober. Voorafgaand aan de iPhone-aankondiging is er in maart of april nog een evenement waar een preview wordt gegeven op een nieuwe iOS-versie. Dat zal deze keer niet gebeuren, want Apple heeft aangekondigd dat ze preview pas op WWDC te zien zal zijn.

Apple gaat op WWDC de toekomst van iOS en Mac OS laten zien, zoals je eerder op iPhoneclub kon lezen. Apple week ook af van het gebruikelijke patroon door afgelopen januari een Verizon iPhone uit te brengen. Verder zou Apple volgende maand nog een witte versie van de iPhone 4 kunnen uitbrengen.

De website Macotakara.jp beweert dat de iPhone 5 pas eind 2011 in massaproductie zal gaan en dat de daadwerkelijke lancering pas voor begin 2012 is gepland. Apple zou daarmee aan een nieuw patroon kunnen beginnen, waarbij een jaar na de lancering van de Verizon iPhone pas een nieuwe iPhone uitkomt. Volgens de Japanners krijgt de nieuwe iPhone een aluminium achterkant, die mogelijk meer tijd vergt om te produceren.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.