Gerucht: ‘Apple test Siri voor iPhone 4’

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

Siri iPhone 4SApple zou op het moment bezig zijn met een iPhone 4-versie van Siri. Dit heeft een bron dichtbij Apple beweert tegenover de website Jailbreaknation. Een andere bron bevestigt de bewering tegenover App Advice. Apple zou Siri al hebben getest op de iPhone 4’s van verschillende werknemers. Het is nu nog de vraag of de iPhone 4-versie ook daadwerkelijk uit zal komen.

Volgens de bron van App Advice ging de test van Siri zeer goed. De iPhone 4 zou qua hardware sterk genoeg zijn om de virtuele assistent te draaien. De microfoon van de iPod touch 4G zorgt voor dit platform alleen voor problemen. Omdat deze niet zo goed is als die in de iPhone 4S, zou Siri problemen kunnen hebben met het registreren van commando’s. Daarom zal Siri zich wellicht limiteren tot de iPhone.

Dat Siri op de iPhone 4 zou werken is geen verrassing. Verschillende jailbreakers waren al in staat om de functie aan de praat te krijgen, al lopen ze tegen problemen aan wanneer een commando naar Apple verstuurd moet worden. Jackoplane werkt aan een efficiënte iPhone 4-jailbreak van Siri die ook zal verbinden met Apple’s servers.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.