Gerucht: Apple gaat homeknop verwijderen op toekomstige iPhone en iPad

Apple zou van plan zijn om de homeknop op de volgende generatie iPhone en iPad te verwijderen. Bedienen doe je dan vooral met vingerbewegingen.

homeknop iphoneApple is mogelijk van plan om de homeknop van toekomstige iPhones en iPads te verwijderen. Dat beweert BGR, op basis van informatie die ze hebben verkregen. Daarbij is gezegd, dat Apple multitouch-bewegingen aan de iPad heeft toegevoegd omdat de homeknop niet langer beschikbaar is. In plaats van het indrukken van een knop moet je straks multitouch-bewegingen maken om door de schermen te navigeren, om apps te verlaten en naar het eerste homescreen terug te keren. Het zou ook gelden voor de iPhone.


Volgens de bron van BGR zijn Apple-medewerkers al bezig om de homeknop-loze iPhones en iPads te testen op het bedrijfsterrein van Apple. De wijziging zou al in de volgende generatie iPhone en iPad doorgevoerd kunnen worden. BGR verwacht verder, dat Apple een Photo Booth-applicatie aan de volgende iPad gaat toevoegen, zodat je zelfportretten met speciale effecten op de iPad kunt maken.

Reacties: 55 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.