Geode: vervang je betaalpassen door een iPhone-case

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

Geode iCacheDe Geode is een iPhone-case met bijbehorende app, waarin je al je pasjes kunt bundelen. Een e-ink scherm op de achterkant van de case laat al je barcodes zien, zodat ze door ieder scan-apparaat gescand kunnen worden. Heb je een betaalpas nodig, dan programmeert de case een speciale pas met de informatie van bijvoorbeeld je gekozen credcit card.

Je digitaliseert een pas door hem door een bijbehorend accessoire aangesloten op de case te schuiven. Door plek te bieden voor al je pasjes, zou de case als vervanger voor je portemonnee moeten dienen. Hij is in theorie ook een stuk veiliger dan je ouderwetse beurs: een vingerafdrukscanner onderop zorgt ervoor dat alleen jij bij je betaalpassen kunt. De programmeerbare pas zou na een bepaalde tijd weer gewist worden.

De betaalpas van de Geode wordt in onderstaande video gebruikt als creditcard, maar hij zou waarschijnlijk ook als pinpas werken. De makers claimen dat de pas door ieder betaalpunt gescand kan worden. In beelden is te zien dat er zowel een chip als een magneetstrip op de pas zit.

De Geode is op het moment nog een project op Kickstarter van iCache. Door minstens 174 dollar aan het project te doneren, krijg je een case toegestuurd wanneer het project zijn donatieronde voorbij is. Het project is in ieder geval wel succesvol: de beoogde 50.000 dollar is inmiddels al ingezameld.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.