Google brengt Gboard-toetsenbord voor iPhone uit met ingebouwde zoekfunctie

Google heeft zijn eigen toetsenbord voor de iPhone gelanceerd. In dit toetsenbord staat het zoeken via Google centraal. Het toetsenbord werkt ook met gifs en emoji's.

Gboard-toetsenbord voor iPhone.

Google heeft vandaag een nieuwe toetsenbord-app voor de iPhone gelanceerd. Met Gboard kun je rechtstreeks vanaf het toetsenbord zoekopdrachten uitvoeren, emoji’s zoeken en YouTube-video’s sturen, in welke app dan ook. Het gratis toetsenbord van Google is op dit moment alleen nog verkrijgbaar in de Amerikaanse App Store.

Gboard-toetsenbord laat je zoeken in Google

Het Gboard-toetsenbord ziet eruit als het standaard iOS-toetsenbord, maar heeft bovenaan het bekende Google-icoontje. Zodra je op dit icoontje tikt, kun je zoekopdrachten uitvoeren. Zo vind je bijvoorbeeld snel het adres van een restaurant, terwijl je ook allerlei andere informatie op kan zoeken. Denk bijvoorbeeld aan een geschikte YouTube-video.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Gboard laat je ook zoeken naar emoji, zodat je sneller het juiste plaatje kunt vinden. Tot slot kan Gboard overweg met gifs en biedt hij ondersteuning voor typen door te swipen.

Het is geen verrassing dat Google met een eigen toetsenbord voor iOS komt. Een aantal weken geleden werd er al gesproken over een aanstaand toetsenbord, waarin het zoeken via Google centraal staat. Het is nog niet bekend wanneer het toetsenbord beschikbaar is in de Nederlandse App Store.

Bekijk ook

'Google werkt aan eigen toetsenbord voor iOS met optie voor zoekopdrachten'

Google zou werken aan een eigen toetsenbord voor iOS. Dit toetsenbord zou zich onderscheiden met een ingebouwde mogelijkheid om zoekopdrachten uit te voeren, zowel naar weblinks als naar afbeeldingen.

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.