Game Center-bug lijkt opgelost in iOS 9.3.2

De Game Center-bug die sommige spelers al maandenlang plaagt, lijkt te zijn opgelost in iOS 9.3.2 zeggen betatesters.

Er is een Game Center-bug die spelers al maandenlang plaagt. Apple leek er zich tot nu toe niet er druk over te maken, maar met de komst van iOS 9.3.2 beta 1 lijkt er toch wat schot in de zaak te zitten. iCulture-lezer Adonshendrik liet ons weten dat de bug bij hem is opgelost. Ook bij anderen lijkt iOS 9.3.2 de oplossing te bieden.


iOS 7 game center

Bekijk ook

Apple heeft Game Center-bug in iOS 9 nog steeds niet opgelost

Apple heeft een bug met Game Center in iOS 9 nog steeds niet opgelost. Sommige spelers kunnen Game Center niet starten, bij anderen crashen games. Zelfs in iOS 9.0.2 is het nog niet opgelost.

Heb je nog nooit met de bug te maken gehad, dan is het misschien de eerste keer dat je ervan hoort. Het probleem is wijdverbreid en kan erg irritant zijn. Het voorkomt dat je bepaalde games kunt spelen die afhankelijk zijn van Game Center, bijvoorbeeld voor het vinden van een tegenstander. In onderstaande video kun je zien hoe het zich manifesteert:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De eerste beta van iOS 9.3.2 lijkt het probleem op te lossen. Toch houden veel mensen nog een slag om de arm. Bij sommige mensen keerde de bug namelijk binnen een paar dagen weer terug, terwijl het bij anderen wel definitief was opgelost. Mocht iOS 9.3.2 het probleem alsnog niet oplossen, dan zit er niets anders op dan het herhaaldelijk onder de aandacht te brengen bij Apple.

Een paar weken geleden besloot een ervaren game-ontwikkelaar zoveel mogelijk data te verzamelen om te achterhalen waar deze bug nu eigenlijk door wordt veroorzaakt. Ook daar kun je dus terecht om je steentje bij te dragen aan de oplossing van dit probleem.

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.