‘Foto’s van 2016 MacBook Pro gelekt, met OLED-balk en USB-C’

De eerste gelekte foto's van de nieuwe MacBook Pro zijn online verschenen. Ze tonen een aantal interessante vernieuwingen, waaronder ruimte voor een OLED-balk.

Volgens de geruchten gaat Apple later dit jaar een MacBook Pro met OLED-balk uitbrengen. Vermoedelijke foto’s van deze MacBook Pro tonen inderdaad een aanraakgevoelige OLED-balk. Maar er is nog meer uit af te leiden, zoals de aanwezigheid van vier poorten en het ontbreken van MagSafe.


MacBook Pro gelekte foto met OLED-balk

2016 MacBook Pro: gelekte foto’s

De foto’s lijken de eerdere voorspellingen te bevestigen, dat Apple het design van de MacBook flink wil aanpassen. De foto’s kwamen in handen van Cult of Mac, die ze via een anonieme bron kreeg toegestuurd. Ze zouden afkomstig zijn uit de Chinese toeleveringsketen en het gaat om de eerste foto’s van de nieuwe MacBook.

Bekijk ook

'Apple werkt aan dunnere MacBook Pro met OLED-balk en Touch ID'

Apple werkt aan een dunnere MacBook Pro, die in 2016 uitkomt en voorzien is van Touch ID en een OLED-balkje boven het toetsenbord.

Uit de foto’s is af te leiden dat het vermoedelijk om het 13-inch model van de MacBook Pro gaat. De MacBook is nog niet compleet: het toetsenbord (met vlindermechanisme) en de trackpad ontbreken nog. Wel is boven het toetsenbord een dunne strook te zien. Dit zou de OLED-balk zijn, waar we eerder over schreven. Hierin zou Apple verwisselbare functietoetsen kunnen toepassen, maar er is wellicht ook ruimte om een Touch ID-sensor in te bouwen. De bovenste rij functietoetsen ontbreekt.

Bekijk ook

Een OLED-balk op de MacBook Pro, wat heb je eraan?

Wat is er allemaal mogelijk met een OLED-balk op een MacBook Pro? We bekijken 3 opties en bespreken waarom Apple deze functie misschien zou willen toevoegen.

Wat ook opvalt is dat de onderkant nauwelijks dunner lijkt dan de huidige MacBooks, terwijl Apple-analist Ming-Chi Kuo onlangs beweerde dat de nieuwe modellen dunner en lichter zijn dat de huidige Pro’s.

2016 MacBook Pro: gelekte fotos

Uit foto’s van de zijkant van de MacBook is te zien welke poorten en aansluitingen Apple zou willen toepassen. Er zijn vier afgeronde USB-C poorten te zien en een ingang voor oordopjes, deze keer aan de rechterkant van de behuizing. De gebruikelijke MagSafe-poort ontbreekt, wat een aanwijzing is dat je dit model ook via USB-C moet opladen. MagSafe is lange tijd de standaard manier geweest om een MacBook op te laden, maar sinds de 12-inch MacBook is Apple overgestapt op het USB-C-formaat. De speakers zitten aan weerszijden van het toetsenbord en ook dat is nieuw: bij de huidige 13-inch MacBook pro zitten de speakers onder het toetsenbord.

Grootste vernieuwing van afgelopen jaren
De aluminium behuizing komt grotendeels overeen met het gebruikelijke design van MacBooks, maar vergis je niet: het zal waarschijnlijk de grootste vernieuwing van de afgelopen jaren zijn.

We zullen nog wel even op dit nieuwe model moeten wachten. Volgens Ming-Chi Kuo verschijnt de nieuwe MacBook Pro pas in het vierde kwartaal van 2016. Het is daarom onzeker of we al iets te zien krijgen tijdens WWDC. iCulture-lezers kijken in ieder geval massaal uit naar een nieuwe Mac, zo bleek uit onze poll van gisteren.

Bekijk ook

Wat kun je verwachten van WWDC 2016?

De WWDC staat alweer voor de deur, maar wat kun jij dit jaar allemaal van Apple verwachten op het gebiede van aankondigingen? We zetten alle geruchten en verwachte onthulling op een rijtje. Waar kijk jij het meest naar uit?

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.