Fotograferen met de iPhone: DSLR-lens en modereportage

· Gonny van der Zwaag

fashion shootDe iPhone 4 maakt al prima foto’s, maar als je nog een stap verder wilt gaan kun je de suggestie van Hypebeast volgen: het koppelen van een DSLR-lens aan de iPhone 4. Ze gebruikten daarvoor een Manfrotto-statief. Hoewel leuk bedacht levert het niet noodzakelijk betere foto’s op. Helaas vermeldt de website niet waar ze het idee vandaan hebben en of het daadwerkelijk betere foto’s oplevert. Dat je helemaal niet zo’n onpraktische opstelling en zelfs geen iPhone 4 nodig hebt, bewijst Lee Morris van Fstoppers.com: hij maakte een modereportage met de iPhone 3G.

iphone-4-lens

Morris kreeg complimenten voor een foto die hij op zijn website had geplaatst. De foto bleek echter gemaakt met een iPhone 3GS. In een video laat Morris zien hoe hij dat gedaan heeft.

Morris zegt erover:

There are so many photographers who are obsessed with noise, sharpness, color, dynamic range, megapixels, chromatic aberration, moire, distortion, etc. So many photographers get wrapped up in the technical side that they forget how to take compelling images. This video is for them.

Morris geeft toe dat er natuurlijk wel een professioneel model, haar en make-up, een studio en de juiste belichting aan te pas kwam. Hij maakte eerst een testfoto van een man die hij had ingeschakeld om het filmpje te maken (foto links). Dit gebruikte hij om de juiste belichting te vinden. Daarna maakte hij foto’s van het model (rechts). In een 10 minuten durende videoclip zie je hoe het is gemaakt:

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.