Reacties voor: Fotograaf vergelijkt foto’s gemaakt met iPhone 5 en iPhone 4S

Een fotograaf maakte toevallig een foto met de iPhone 4S, op precies dezelfde locatie waar de fotograaf van Apple met de iPhone 5 een voorbeeldfoto maakte.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 20 reacties

  1. Sorry, maar vind ik een sterk verhaal: “…toevallig op dezelfde locatie die Apple fotografeerde met de iPhone 5”.

  2. Ik vind de 4s al hele mooie foto`s maken dus dat zal met de 5 alleen maar beter worden.

  3. Beetje flauwekulvergelijking van DPreview. Ja, de een selecteert ISO 50, de ander 64. Het verschil is minimaal en een klein wolkje kan dat al veroorzaken. Daarnaast KAN de 4S helemaal niet tot ISO50. Moet zeggen (ben amateurfotograaf) dat ik maar zeer weinig in situaties kom waar ik ISO50 zou willen hebben. Verder zie ik geen verschil in kwaliteit tussen beide foto’s.

    De rest van het artikel gaat over de theoretische specs. Daar kun je ze wel op vergelijken, maar voordat er een echte test uit een lab komt, geloof ik de claims van Apple niet.

  4. Vind de full resolution foto’s op de Applesite niet zo goed dat ik denk WOW….
    Oh ja en waar is de panorama op Full Resolution?

  5. Nokia manipuleert wel vaker. De reclameposters in de bushokjes….. De dame die erop stond afgebeeld, was ook aan het bellen met een iPhone….!

  6. Vind de foto’s erg tegenvallen, lijkt wel of er een aquarelfilter overheen is gegaan, zie ook nergens de full resolution van de panoramafoto.

  7. De foto is dan wel gemaakt met een iPhone 5, maar dat die bloem zo scherp is en daar achter zo vaag lukt echt niet met een 4s
    Zal wel een beetje gefotoshopt

  8. Mooie foto’s. Maar Apple zal ook wel 1000 minder mooie foto’s hebben van deze bloem.

  9. @lars: Ik heb zelf vergelijkbare foto’s met een zelfde soort scherpte diepe gemaakt met een iPhone 4. Niets Photoshop dus. Zie deze foto..

  10. Deze biedt een gezichtsveld van 33 millimeter. De 4,3 millimeter-lens van de iPhone 4S biedt een gezichtsveld van 35 millimeter.

    Daar snap ik nou niets van……..is het een vertaalfout of zo?
    Een gezichtsveld wordt mijns inziens uitgedrukt in graden….

  11. vraag me alleen af hoe die palmboom in de foto van de iphone 5 is gekomen…

  12. Origineel geplaatst door Martin
    @lars: Ik heb zelf vergelijkbare foto’s met een zelfde soort scherpte diepe gemaakt met een iPhone 4. Niets Photoshop dus. Zie deze foto.

    De DOF in jouw foto komt niet eens in de buurt van die van de foto van Apple! Geloof me mensen, ik werk al jaren in de grafische branche en al de foto’s die Apple laat zien zijn bewerkt! Iedereen die denkt van niet is uitermate naief.

  13. @darthvader: Nokia doet zoiets wel vaker, bijv dat een gast zijn vriendin filmt die fietst. Blijkt gewoon professioneel camera te zijn.

  14. Origineel geplaatst door lars
    De foto is dan wel gemaakt met een iPhone 5, maar dat die bloem zo scherp is en daar achter zo vaag lukt echt niet met een 4s Zal wel een beetje gefotoshopt

    Dan doe je toch echt iets verkeerd want ik maak regelmatig dit soort foto’s met mijn 4S. De truuk is om eens op het scherm te tappen om het gedeelte waarop je wil focussen.

  15. Inderdaad, dat lukt echt wel met een iphone hoor

  16. De iphone4s kan met goed licht zeer goede foto’s maken. Maar kijk je de foto’s op een groter scherm,dan zal je altijd digitale puntjes zien. Het is leuk voor op een ipad,of laptop te bekijken. Ga je de foto’s op iets groter beeld bekijken. voorbeeld:een hd tv, dan valt de iphone direct af. Dan kom je uit bij een echte fototoestel

  17. Nou ik ben niet echt onder de indruk als ik eerlijk mag zijn zoveel verschil is het nou ook weer niet en zeker geen reden om te switchen naar de Iphone 5.

  18. Het tijdstip waarop de foto is gemaakt is nagenoeg gelijk. Dit kun je zien aan het getijde van de zee (eb/vloed).

  19. Vooral dat stukje over de Nokia Lumia….geweldig. Net als de presentatie, die kwam maanden voordat hij af was….

  20. Ik ben benieuwd, als de Lumia920 op de markt is naar een vergelijkingstest tussen de Iphone5, de GalaxyS3 en de Lumia920. Uiteraard door een onpartijdige partij…

    Nu heeft Nokia het nadeel dat Windowsphone8 in het begin van zijn ontwikkeling staat en dat de Iphone al aardig geëvolueerd is. Maarrr ik blijf benieuwd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.