Fitbit Flex: nieuwe armband houdt bewegingen bij

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

fitbit flex roodFitbit introduceert een armband die je dagelijkse activiteiten bijhoudt en doorgeeft aan een bijbehorende iPhone-app. De Fitbit Flex gebruikt Bluetooth om je activiteiten te synchroniseren met je iPhone. Het gaat om Bluetooth versie 4.0, die zuinig genoeg is om de armband 5 tot 7 dagen op een acculading te laten werken. Je moet wel een iPhone 4s of nieuwer hebben, aangezien alleen deze iPhones gebruik maken van de zuinige Bluetooth-variant.

Fitbit’s nieuwe bewegingstracker houdt je gemaakte stappen, verbrande calorieën en afgelegde afstanden bij. Ook kun je zien hoeveel minuten je actief was op een dag, hoeveel je hebt geslapen en hoe diep je precies sliep. Voor dat laatste kijkt de Fitbit Flex naar hoeveel je tijdens je slaap beweegt.

De Flex-armband is te koop in het blauw, zwart, mintgroen en rood-oranje. Je kunt later nog van kleur wisselen: de tracker is van de armband los te trekken en eenvoudig in een anders gekleurd bandje te steken. De Fitbit Flex zal vanaf het voorjaar van 2013 worden verkocht voor $99,95 (circa 75 euro). Momenteel is hij enkel als pre-order te koop in Canada en de Verenigde Staten.

fitbit flex kleuren

Fitbit is één van de vele bedrijven die met een bewegingstracker op de markt komt. Afgelopen jaar kwam Jawbone met de Up, waarna Nike volgde met de Fuelband. Vanmorgen schreven we nog over een tracker van Fitbug, die verkocht zal worden voor slechts 50 dollar. Die lijkt op de Misfit Shine, een andere activiteitentracker in de vorm van een muntje. En alsof dat nog niet genoeg is heeft Withings de Smart Activity Tracker, een apparaatje dat bewegingen meet en je slaapgedrag analyseert.

Fitbit-Flex

Fitbit produceerde in het verleden al andere accessoires waarmee je activiteiten via de iPhone bijhoudt. Op iPhoneclub kon je onlangs een review van de Fitbit One lezen.

fitbit flex schoenen

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.