Flash-animaties op de iPhone bekijken, dankzij project Gordon

· Jean-Paul Horn

Een handige ontwikkelaar is erin geslaagd om Flash-animaties werkend te krijgen op de iPhone. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een open source JavaScript-gebaseerde Flash-runtime. Het gaat om een soort engine die in elke webpagina geïntegreerd kan worden en dat een Flash-animatie omzet in een vorm die door de iPhone is af te spelen. Op de iPhone hoef je geen software te installeren of wijzigingen aan te brengen; ook een jailbreak is niet nodig.

flash demoDe mogelijkheden zijn nu nog wat beperkt, maar dat kan een kwestie van tijd zijn. Het Gordon Project, beschikbaar via github, laadt de Flash-bestanden (.swf), omwikkelt ze met een HTML-wrapper en importeert de Gordon JavaScript-broncode. Op github is een tabel te vinden, waarin staat opgesomd welke swf-tags op dit moment worden ondersteund.

Er zijn twee demo’s voor Mobile Safari beschikbaar (dus bedoeld om in je iPhone-browser te bekijken).

Via: TUAW

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Jean-Paul Horn is uitgever van iCulture. Hij studeerde journalistiek en communicatie en werkte daarna een aantal jaren als webdeveloper en consultant. Jean-Paul zorgt op iCulture.nl voornamelijk voor de techniek (app en site), marketing & sales en aansturing van projecten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.