Firmware iPhone nu al uitgelekt

(Laatst bijgewerkt: ) · Jean-Paul Horn

Firmware iPhone in handen Hackint0shDat het uiteindelijk zou gaan gebeuren was wel de verwachting, maar dat de firmware van de iPhone zo snel zou uitlekken is toch wel erg frappant. Het gaat om het zogenaamde system restore image, een kopie van het hele besturingssysteem van de iPhone waarmee deze weer hersteld kan worden bij softwareproblemen. De firmware is verder nog niet gedeconstrueerd, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd.

Baal je dat functionaliteiten als AD2P en MMS missen, zou je ook andere videocodecs willen installeren, volwaardige MacOS X widgets, een echte chatapplicatie? Het zou zomaar binnenkort mogelijk kunnen zijn als de gemeenschap met de uitgelekte firmware aan de slag gaat en het voor elkaar krijgt om niet alleen deze zaken in te bouwen, maar ook om de iPhone weer met de nieuwe firmware te ‘upgraden’. Volgens de eerste berichten zit er een behoorlijke versleuteling op de programmacode van de firmware, maar dat is meestal geen probleem voor de fanatieke enthousiastelingen. Ze hebben nu in ieder geval hun gewenste startpunt: de diskimage.

De grote vraag is dan natuurlijk ook: is het dan mogelijk om de simlock-beveiliging te verwijderen? Wij hebben daar helaas ook nog geen antwoord op, maar de kans is wel meteen een heel stuk groter geworden!

Via: Engadget

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Jean-Paul Horn is uitgever van iCulture. Hij studeerde journalistiek en communicatie en werkte daarna een aantal jaren als webdeveloper en consultant. Jean-Paul zorgt op iCulture.nl voornamelijk voor de techniek (app en site), marketing & sales en aansturing van projecten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.