Firefox op Maemo krijgt geen Flash wegens performanceproblemen

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

maemo firefoxApple is niet het enige bedrijf dat zich zorgen maakt over de performance van Flash in mobiele browsers. Mozilla heeft in een blogposting aangegeven dat ze Firefox voor Maemo RC3 zonder Flash-ondersteuning zullen leveren. Flash beïnvloedde de performance van de browser zodanig dat er niet mee te merken viel. Wel is er een nuancering gemaakt: het gaat alleen om Flash-plugins.

Flash-addons zullen wel gewoon werken. Zorgen over de performance is een van de redenen waarom Flash op de iPhone en op de iPad niet wordt ondersteund.

Een andere reden om geen Flash te ondersteunen is dat Apple vindt dat het een gesloten en achterhaalde technologie is. De bevestiging komt nu uit onverwachte hoek. Mozilla schrijft:

We’ve decided to disable plugin (not to be confused with add-ons, which are supported) support for this release. The Adobe Flash plugin used on many sites degraded the performance of the browser to the point where it didn’t meet our standards.

Het grote verschil met Apple is dat Mozilla het gebruik van Flash-plugins nog wel mogelijk maakt. Dat kun je handmatig en op eigen risico doen door about.config aan te passen. Maemo is het op Linux gebaseerde besturingssysteem dat Nokia op bepaalde internettablets en smartphones zoals de Nokia N900 gebruikt.

Via: Pavlov Blog

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.