Fire Emblem Heroes brengt Nintendo’s populaire strategieserie naar iOS

Fire Emblem Heroes is de eerstvolgende nieuwe app van Nintendo op iOS. De game brengt de populaire strategieserie Fire Emblem voor het eerst naar de iPhone en iPad.

Fire Emblem Heroes.
Nintendo heeft haar eerstvolgende smartphonegame uit de doeken gedaan. Na Miitomo en Super Mario Run is Fire Emblem Heroes de derde Nintendo-app voor iOS. Fire Emblem Heroes volgt dezelfde basis als de traditionele Fire Emblem-games. Dat wil zeggen dat strategische turn-based gevechten centraal staan, waarbij gespeeld wordt op een rasterspeelveld.

Update 13:15: in een tweet heeft Nintendo Benelux laten weten dat ook de iOS-versie op 2 februari 2017 beschikbaar komt.

Fire Emblem Heroes naar iOS

Fire Emblem is een langlopende turn-based strategieserie van Nintendo. Het eerste deel verscheen begin jaren 90 voor de Famicom, de Japanse variant van de NES. Het duurde echter tot het zevende deel, Fire Emblem voor de Game Boy Advance, voordat de serie naar het Westen gebracht werd. In de games vecht je met allerlei personages in een strijdveld dat bestaat uit een raster. Je verplaatst de personages dan ook per hokje, waarna je in gevechten om beurten aanvalt. Zwaarden en magie staan bij deze aanvallen centraal, waarbij ook het verhaal een belangrijke rol speelt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Fire Emblem Heroes volgt dezelfde principes als de games voor Nintendo-systemen, maar dan aangepast voor smartphones en tablets. Dat wil zeggen dat het speelveld precies op het scherm van het toestel past en je je personages kunt verplaatsen door op het scherm te tikken. In Fire Emblem Heroes komen allerlei personages uit vroegere Fire Emblem-games voorbij, zoals Marth, Roy, Chrom en Corrin. Het verhaal draait echter om Prince Alfonse en Princess Sharena van het Kingdom van Askr. Zij nemen het op tegen het Emblian Empire en hun leider Princess Veronica, maar krijgen daarbij dus hulp van allerlei personages uit de Fire Emblem-reeks. Het wapendriehoek speelt tijdens de gevechten een belangrijke rol. Dat wil zeggen dat rode aanvallen sterk zijn tegen groene, groene tegen blauwe en blauwe tegen rode.

Fire Emblem Heroes is een gratis game, maar bevat (in tegenstelling tot eerdere Nintendo-apps) wel in-app aankopen om het spel uit te breiden. Het spel verschijnt op 2 februari voor Android-toestellen. In eerste instantie zei Nintendo dat een release voor iPhone en iPad snel volgt, maar Nintendo of America gaf later aan dat ook de iOS-versie op 2 februari verschijnt. Of dit ook voor Europa geldt, is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Op de officiële site van de game kun je al stemmen op personages voor aankomende in-game evenementen.

Bekijk ook

Nintendo brengt Animal Crossing en Fire Emblem naar de iPhone

Nintendo gaat twee games uitbrengen op de iPhone: Fire Emblem en Animal Crossing, twee bekende titels voor Nintendo-fans.

Voor mobiele platformen heeft Nintendo ook nog Animal Crossing in ontwikkeling, maar deze game is nog niet onthuld. Naast Miitomo, Super Mario Run, Fire Emblem Heroes en een nieuwe Animal Crossing-game, is er nog een vijfde nog niet aangekondigde game voor mobiele platformen in ontwikkeling.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 19 januari: Nederlandse releasedatum voor iOS toegevoegd.

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 januari 2017 om 13:16
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.