Dit zijn jullie favoriete oordopjes

· Gonny van der Zwaag

We vroegen jullie een tijdje geleden welke oordopjes het meest door jullie worden gebruikt: de EarPods uit de doos, of andere modellen van andere merken. Eén ding is ons daarbij duidelijk geworden: de EarPods worden héél veel gebruikt. Maar liefst 44% van de mensen die aan onze poll meededen luistert vooral via de Apple EarPods.

Libratone Q Adapt oordopjes

BEKIJK OOK
19-12-2016 · Welke oordopjes of hoofdtelefoon gebruik jij het liefst voor het luisteren van muziek? We zijn benieuwd in deze aflevering van iCulture Peilt.
8

Vooral EarPods
We hoeven niet te twijfelen welk type oordopjes jullie het meest gebruiken: met 44% van de stemmen gingen Apple’s EarPods glorieus aan kop. Andere draadloze oordopjes haalden 27% en voor grotere hoofdtelefoons met on-ear of over-ear oorschelpen is 17% te porren. Volledig draadloze oordopjes zoals de AirPods en de Bragi Dash zijn nog geen gemeengoed, want daar werd maar in 12% van de gevallen voor gekozen.

iCulture peilt type oordopjes

Merken: Apple, Bose en Sennheiser aan kop
We vroegen ook welk merk oordopjes of hoofdtelefoons jullie gebruiken en zoals te verwachten was kreeg Apple daarbij veel stemmen: maar liefst 41% om precies te zijn. Apple’s dochterbedrijf Beats by Dr. Dre blijkt het ook goed te doen met 9% van de stemmen, maar er zijn twee merken die nog net iets beter scoorden: Bose (11%) en Sennheiser (10%). Maar erg veel verschil is er niet tussen #2, #3 en #4.
Een merk dat erg veel in de reacties werd genoemd is AKG, een merk dat heel veel verschillende modellen uitbrengt zoals de in-ear AKG N20U (€100) en de on-ear AKG Y50 (€90). Ze hebben ook duurdere modellen, zoals de behoorlijk prijzige AKG N90Q (€1500!)

iCulture peilt: merken oordopjes

Er zijn ook merken die de iCulture-lezers nauwelijks blijken te boeien, zoals Urbanears, Ultimate Ears, merkloze en goedkope oordopjes, Philips, Bowers & Wilkins, Harman Kardon, JBL, Sony en Shure. Al deze merken kwamen niet boven de 5%.

Ben jij verrast door de uitslag, of had je altijd wel verwacht dat de meeste mensen gewoon de gratis oortjes uit het doosje gebruiken?

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven?
Meld het ons via het speciale contactformulier!