Reacties voor: Estimote: Bluetooth-kastje voor winkels gebruikt iBeacons in iOS 7

De Estimote is een klein Bluetooth-accessoire voor winkels dat met behulp van iBeacons in iOS 7 contextgevoelige informatie op locatie biedt
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 12 reacties

  1. Dit gaat bij mij lekker op uit alleen maar 100000000 berichtjes per dag

  2. Dacht het niet inderdaad.Wie zegt mij dat ik alleen data ontvang en niet ook data van mijn iPhone getrokken word net als met die smart prullenbakken?Plus winkelen met in mijn ene hand de iPhone waar ik steeds op moet kijken en alles met één hand moet doen?Nee dat zie ik voor mij verlopig in ieder geval nog niet gebeuren.(vind het ook een domgezicht..)

  3. Naast de eerdergenoemde bezwaren: en hoe gaat het (Bluetooth) pairen dan werken? Moet ik bij iedere winkel (of estimo) een code gaan intikken om te pairen? Dacht het niet….

  4. Dit zou ik als eerste uitzetten desnoods via een JB.

    De overheid volgt al continu elke beweging daar heb ik geen commerciële bedrijven voor nodig.

  5. Ik gebruik mijn BT niet eens dus die staat altijd uit.

  6. Echt geweldig dit!
    Dit is dus exact de reden waarom ik Apple zo een geweldig bedrijf vind! Ze bedenken dingen die echt in de praktijk handig zijn. Niet het dom inbouwen van verouderde technologie zoals NFC. Ik hoop dat de winkels deze technologie snel implementeren in hun winkels.
    Verdient Apple hier ook nog aan? Zou zonde zijn als Apple hier niets aan overhoud. Ze verdienen het!!!

    Origineel geplaatst door Patryk
    Ik gebruik mijn BT niet eens dus die staat altijd uit.

    Als je NFC zou hebben dan is je batterij sneller leeg. Bt is energie zuiniger. Dus als je beide technieken vergelijkt is bt slimmer. Echter, als je nou je telefoon helemaal uitzet dan verbruikt je telefoon natuurlijk helemaal geen stroom! Shit, dan kan je pas echt lang met je batterij doen man!!

  7. @jack: Apple heeft dit niet bedacht (dat was een developer) maar zal e.e.a. bij succes ongetwijfeld “Samsungen” (adopteren)
    Als jij vindt dat Apple meer toekomt, maak dan wat extra’s naar ze over…

  8. Maar moet ik dan in iedere winkel steeds mn bleutooth gaan pairen? Lijkt me niet handig. Of werkt bleutooth LE anders? Weet iemand hier een antwoord op?

  9. Origineel geplaatst door jack
    Als je NFC zou hebben dan is je batterij sneller leeg. Bt is energie zuiniger. Dus als je beide technieken vergelijkt is bt slimmer. Echter, als je nou je telefoon helemaal uitzet dan verbruikt je telefoon natuurlijk helemaal geen stroom! Shit, dan kan je pas echt lang met je batterij doen man!!

    En wat is de punt van je reactie? Mijn BT in mijn iPhone 4 staat uit omdat ik het niet gebruik en niet zozeer voor de accu.

  10. @jack: NFC is een verzamelnaam voor allerhande technologieën. Bluetooth is een specifieke technologie. Alleen al daarop gaat je vergelijking mank. NFC is per definitie helemaal niet verouderd. Ten opzichte van bluetooth kent NFC wel een fors groot voordeel: bluetooth werkt tot op 100 meter afstand, NFC tot enkele centimeters. NFC is dus een fors stuk veiliger voor de gebruiker. Je hebt aanraking nodig om het te kunnen onderscheppen terwijl je bij bluetooth veilig op een afstandje kunt zitten. Voor betalingen e.d. is dat een erg belangrijk verschil.

    Wat Apple hier vooral heeft gedaan is zeer gevaarlijke en enge techniek implementeren die we als gebruiker op geen enkele wijze zouden moeten willen. Het is puur en alleen bedoeld voor marketingdoeleinden zoals dat wat in dit artikel wordt besproken. Iets waarover al veel langer wordt gesproken in de vorm van RFID. Vernieuwend en innovatief is de techniek van Apple dus niet. Het is gewoon RFID op basis van bluetooth.

  11. @ppl: Niet alleen dat; een kennis is in Japan op vakantie geweest en daar had je zo’n reclamebord die op basis van je cookies op JOUW telefoon een reclame toonde in de taal dat je telefoon was ingesteld, dat is pas eng.

    Op het moment dat hij BT uit deed zag je “random” reclame.

  12. Origineel geplaatst door ppl
    Wat Apple hier vooral heeft gedaan is zeer gevaarlijke en enge techniek implementeren die we als gebruiker op geen enkele wijze zouden moeten willen. Het is puur en alleen bedoeld voor marketingdoeleinden zoals dat wat in dit artikel wordt besproken.

    Inderdaad! Helaas zijn er hier maar weinig die dit kunnen of (erger) willen begrijpen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.