Reacties voor: Engadget: ‘iPhone 5 en iPad 2 hebben compleet nieuw ontwerp’

Volgens Engadget lanceert Apple deze zomer een iPhone 5 met een volledig nieuw ontwerp en een dualcore-processor. Hetzelfde geldt voor de iPad 2, die een scherm met een superhoge resolutie zou hebben evenals een SD-kaartslot.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 73 reacties

  1. Foto’s please Gizmodo!

  2. I cross my fingers!!!
    Hopelijk lekken er snel foto’s uit, ben erg benieuwd.
    Altijd een leuke periode, de speculaties en geruchten.
    Als ie er komt, zal dat waarschijnlijk m’n volgende telefoon worden. Krijgt m’n vriendin m’n ‘oude’ iPhone 4.

  3. Speculaties! Weet je nog Van de 3gs.. Er zou van alles veranderen, waarschijnelijk zal er ook een soort 4gs komen, d iphone 4 is zon goed lopend model verwacht weinig verandering in het uiterlijk

  4. Laat ze eerst maar eens zorgen dat ze de “normale” 4 goed kunnen leveren. (als los toestel)

  5. Mja, ik weet ook niet zo zeker of er meteen al een nieuwe iPhone komt. Ik dacht zelf eerder aan een iPhone 4s (met de genoemde processor wel, maar niet echt drastisch design aanpassing), en pas volgend jaar de 5. Maar goed, ik weet net zoveel als de rest, dus who knows.

  6. Ben benieuwd.. Denk dat ze bij de nieuwe het antenneprobleem wel zullen gaan oplossen..

    Dat van de apple tv is overigens niet meer dan logisch.. Hij verkoopt goed dus waarom zouden ze geen 1080p variant uitbrengen over een (paar) jaar? Net als dat er een nieuwe ipad en iphone komen, maar dat terzijde..

    De geruchten beginnen wel steeds vroeger..

  7. Als 3gs bezitter hoop ik op een volledig nieuw model. Ik snap dat de iphone 4 bezitters het liefst een 4gs zien. Als je alle geruchten tot nu toe samenvat lijkt het dat het toch iets nieuws gaat worden. We zullen het vanzelf gaan zien. ‘k Geniet in ieder geval van alle rumors. Altijd een leuke aanloop naar de zomer.

  8. Zit nog steeds met m’n 3GS te wachten op de 5. We gaan het allemaal wel beleven.

    Als het een compleet nieuw design gaat worden dan hebben we wel weer een assesoire debacle, moet ik mijn 3GS met Tomtomhouder in de aanbieding doen.

    Maar als het goed gaat dan heb ik die Tomtom houder dan ook niet meer nodig.

    Heb alles nog orgineel niet jailbroken ofzo dus dat moet gaan lukken, maar wat hebben de vorige verkopers gedaan? Toestel leeggetrokken of met de apps erop verkocht?

  9. Het zou ook mooi zijn als de nieuwe ipad infrarood aan boord zou hebben. Hoe luxe zou een afstandsbediening dan kunnen zijn, zonder additionele hulpmiddelen.

  10. iPad heeft geen 10″ scherm, maar een 9,7″ scherm .. 😉

  11. @Neptune1: Altijd leeg. De koper kan dan zijn bibliotheek eraan koppelen en jij zet de jouwe gewoon over op je nieuwe toestel.

  12. En de universele usb- laadaansluiting ?

  13. @Maikel: iPhoneservicepoint

  14. Ik wacht op de Motorola Xoom tablet.

  15. Laat maar komen. Kan niet w8en.

  16. Mmm ik wacht nog even op de iPhone 8…

  17. Ben benieuwd. Mogen ze geen foto’s laten zien ofzo? k wil het ontwerp graag zien.

  18. Ik ben erg tevreden met mijn apple TV!
    Filmpjes huren en binnen 10 seconden kunnen afspelen in 720p HD (helaas zonder ondertiteling want uit USA store), filmpjes op youtube bekijken op je TV zonder moeilijk te hoeven doen met aansluiten laptop en series hier in Nederland bekijken voordat ze hier uberhaupt uit zijn.

    De Apple TV 5 zou wel eens DE hit kunnen worden mits ook europa haar eigen content krijgt

  19. Ik ben iPhone 4 bezitter en hoop gewoon voor iedereen dat er een nieuwe iPhone 5 komt en geen 4s of zoiets! Waarom zouden iPhone 4 bezitters dat hopen?? Zou wel heel sneu zijn! Ze komen maar 1 keer per jaar uit dan mogen ze verdorie ook wel met compleet nieuwe toestellen komen, ze zullen ook wel moeten als ze mee willen in de smartphone scene

  20. Er komt zeker geen ir-poort op, alle apparaten van tegenwoordig hebben een netwerkaansluiting. Daar kun je ook perfect apparatuur mee bedienen! Ik heb ervaring met de app van marantz en het werkt super!

  21. Origineel geplaatst door Daejji
    Ik ben iPhone 4 bezitter en hoop gewoon voor iedereen dat er een nieuwe iPhone 5 komt en geen 4s of zoiets! Waarom zouden iPhone 4 bezitters dat hopen?? Zou wel heel sneu zijn! Ze komen maar 1 keer per jaar uit dan mogen ze verdorie ook wel met compleet nieuwe toestellen komen, ze zullen ook wel moeten als ze mee willen in de smartphone scene

    Toch was de 3Gs fundamenteel beter dan de 3G, met name qua snelheid. Dat bleek met name bij een OS update toen de 3G daardoor niet meer vooruit te branden was en de 3Gs wel.

  22. Jeuj hoge resolutie:)

  23. Alles wat de Adam van Notion Ink heeft anders stap ik over naar de gene met meer mogelijkheden dat nu de Adam Tablet is.

  24. Die sd kaart slot zal het makkelijker maken om te jailbreaken of ben ik nou totaal verkeerd aan het denken.

  25. Origineel geplaatst door Ruben
    Die sd kaart slot zal het makkelijker maken om te jailbreaken of ben ik nou totaal verkeerd aan het denken.

    Nee, die zal het makkelijker maken om je sd kaart in te steken! 😉

  26. Origineel geplaatst door Marco
    Mja, ik weet ook niet zo zeker of er meteen al een nieuwe iPhone komt. Ik dacht zelf eerder aan een iPhone 4s (met de genoemde processor wel, maar niet echt drastisch design aanpassing), en pas volgend jaar de 5. Maar goed, ik weet net zoveel als de rest, dus who knows.

    Ik denk dat ze wel naar 5 gaan, met als simpele reden dat ze dan de nummering lekker simpel hebben gemaakt (vijfde generatie iPhone = iPhone 5).

  27. Mooi mooi mooi, maar alsnog denk ik niet dat model van iPhone 4 gaat veranderen dat is zo mooi.
    Alleen als er 4G ondersteuning komt zal het veranderen denk ik, omdat het dan moet.
    Maar ja we zullen het zien.

  28. Zou me niets verbazen als de volgende iPhone iPhone 4G gaat heten ivm lte ondersteuning. De 3G is nl. ook zo vernoemd. Apple heeft zich nooit aan simpele nummering gehouden. (iPods blijven gewoon iPods zonder generatieaanduiding, zelfde geldt voor de MacBook pro etc. )

  29. @jasper: Welk antenne probleem
    Wie binnen de iphoneclub heft hier nou echt last van gehad
    Volgens mij was dat net als de sissende en ontploffende iphones een poging van de conurentie om de iPhone slechte publiciteit te bezorgen.

  30. Ik hoop ze hdmi opsteken.
    Ik vrees ook de nieuwe iphone niet veel nieuws zal hebben, een beetje pimpen maar meer ook niet denk ik, maarja, ik heb ze al allemaal gehad, ik ga dat in traditie houden.

  31. @Gosat: Oh volgens mij hebben ze de laatste toch 4 genoemd waarom doen ze dat toch

  32. En de nieuwe iPod touch?

  33. Man, ge gaat mij toch nie zeggen da als ge ne 4 hebt, der geen last van hebt! Ik en mijne maat hebben gisteren nog de test gedaan en was op alletwee de 4s duidelijk zichtbaar! Ik heb de mijne een 4tal maanden gekocht na mijne maat met t gedacht dat probleem wel zou opgelost zijn: notteballen! Als ze niks veranderen aan de antenne zalt volgend jaar een htc worden vrees ik!
    Ik vind het sowieso al schandalig dat het nieuwe type met andere antenne er ook nog last van heeft! En de mensen maar kopen…@Scheerschuim:

  34. @Elfred: is dat een soort geheimtaal of zo?

  35. Heeeeeerlijk die geruchtenstroom weer. Roept een soort van kinderlijke spanning op. Alsof Sinterklaas weer komt. Whahahahahaha. Dank aan de redactie voor het in de gaten houden en doorspelen van al het nieuws!!!!!

  36. De samsung ontwerpers zitten met smart te wachten op de iphone 5 dan krijgen ze weer inspiratie voor de volgende galaxy S, zit het te kijken op de website boy genius report, een uitgelekte galaxy mini, echt schaamteloos gekopierd van iphone 4

  37. Laat ‘t design van de iPhone4 en AppleTV2 maar behouden, ziet er prachtig uit! 🙂

  38. Origineel geplaatst door alpacatjeOrigineel geplaatst door Ruben
    Die sd kaart slot zal het makkelijker maken om te jailbreaken of ben ik nou totaal verkeerd aan het denken.Nee, die zal het makkelijker maken om je sd kaart in te steken!

    Nou als apple het sd.app ofzo goed beveiligd, wat ze toch noooit doen dan zou er een makkelijke jailbreak in zitten. Maar het probleem is dat er dan alleen een jailbreak is voor de iPad en niet iPhones en iPods. En waneer heeft de devteam een jailbreak voor 1 bepaald soort iDevice released ? Nooit toch, dus ik denk het niet…

  39. Origineel geplaatst door JohnDe samsung ontwerpers zitten met smart te wachten op de iphone 5 dan krijgen ze weer inspiratie voor de volgende galaxy S, zit het te kijken op de website boy genius report, een uitgelekte galaxy mini, echt schaamteloos gekopierd van iphone 4

    Inderdaad. Ik heb de foto’s ook gezien. Misschien weer reden voor een rechtzaakje voor Apple.

  40. iPad 2, now with camera and retina display (denk aan itouch 4)

    En de mensen rennen weer naar de winkels 🙂

  41. @Mrich:

    Origineel geplaatst door Mrich
    En de universele usb- laadaansluiting ?

    Je sluit je iphone en ipad nu ook aan via usb. Dit is een non-issue.

  42. Origineel geplaatst door Elfred
    Man, ge gaat mij toch nie zeggen da als ge ne 4 hebt, der geen last van hebt! Ik en mijne maat hebben gisteren nog de test gedaan en was op alletwee de 4s duidelijk zichtbaar! Ik heb de mijne een 4tal maanden gekocht na mijne maat met t gedacht dat probleem wel zou opgelost zijn: notteballen! Als ze niks veranderen aan de antenne zalt volgend jaar een htc worden vrees ik! Ik vind het sowieso al schandalig dat het nieuwe type met andere antenne er ook nog last van heeft! En de mensen maar kopen…@Scheerschuim:

    Ik heb er geen last van. Als ik de test doen met mijn 1st gen, 3G en 3GS heb ik hetzelfde antenne ‘probleem’. Ook op non Apple devices heb je hetzelfde. HTC’s hebben dus exact hetzelfde ‘probleem’.

  43. Origineel geplaatst door Gosat
    Zou me niets verbazen als de volgende iPhone iPhone 4G gaat heten ivm lte ondersteuning. De 3G is nl. ook zo vernoemd. Apple heeft zich nooit aan simpele nummering gehouden. (iPods blijven gewoon iPods zonder generatieaanduiding, zelfde geldt voor de MacBook pro etc. )

    Ik denk niet dat er LTE support in gaat zitten. Er is nog geen markt voor. Daarmee kunnen ze beter een jaartje wachten, want niemand kan er nog gebruik van maken.

  44. Origineel geplaatst door Larss
    @Elfred: is dat een soort geheimtaal of zo?

    Volgens mij niet veel geheimtaal, eerder vlaams! 😛

  45. Origineel geplaatst door UtregCityLaat ‘t design van de iPhone4 en AppleTV2 maar behouden, ziet er prachtig uit!

    Ik vind de 4 er wel heel mooi uitzien, maar ‘t eerste wat me opviel toen ik ‘m voor het eerst beetpakte was dat ie niet zo lekker in de hand ligt als de 3. De 4 voelt bijna scherp aan terwijl de 3 zo zacht als een babybilletje is. Een iets afgerondere achterkant bij de 5 zou mij daarom niet slecht uitkomen.

  46. Hier hebben jullie het over een A5 processor. In het vorige bericht hadden jullie het over een A8 processor. Wat is het nou?

  47. Origineel geplaatst door Bram
    iPad heeft geen 10″ scherm, maar een 9,7″ scherm ..

    Autistisch?

  48. Prachtig die speculaties van de ipad 2.

    Als het doorgaat dat er 2 camera’s op zitten en een sd-slot dan ga ik hem zeker kopen.
    Een hogere resolutie is natuurlijk ook welkom en een snellere processor.

    Heb nu een aankoop uitgesteld, omdat ik een camera functie toch wel mis. Of het nu voor msnchat is of facetime. En even snel een foto knippen als je met de ipad aan het spelen bent.

  49. Origineel geplaatst door Scheerschuim@jasper: Welk antenne probleem
    Wie binnen de iphoneclub heft hier nou echt last van gehad
    Volgens mij was dat net als de sissende en ontploffende iphones een poging van de conurentie om de iPhone slechte publiciteit te bezorgen.

    Heb er wel degelijk last van. Heb hier in mijn woning al weinig bereik. En als ik hem verkeerd vast heb tijdens het bellen is de verbinding weg.
    Het probleem bestaat dus WEL. Alleen maak ik er weinig heisa over. Ben niet zo’n kassa/radar-figuur

  50. Origineel geplaatst door Maikel
    Laat ze eerst maar eens zorgen dat ze de “normale” 4 goed kunnen leveren. (als los toestel)

    Voadafone winkel goza!!

  51. Het valt wel op dat ieder jaar weer hetzelfde liedje is kwa reacties over het design. Best wel grappig eigenlijk:

    Meestal dit:

    ‘Laat het huidige design behouden, is echt prachtig’

    Toen de iPhone 4 verscheen op foto’s ging het vaak zo:

    ‘Wat een rechthoekig ding, doe mij maar de 3g(s)’

    En nu de nieuwe iPhone eraan zit te komen gaat het zo weer:

    ‘Ik vind het huidige design prachtig, laat ze het zo houden.

    en laat ze maar met een nieuw mooier design komen. Is het meteen duidelijk dat je ook echt de ‘nieuwe’ iPhone hebt.

  52. Dan zal het nu toch wel snel aangekondigd gaan worden , want het is al januari.
    En inderdaad is de iPhone 4 een wat flinstone achtige telefoon geworden vergeleken met de 3 gs.
    Dus misschien wordt de nieuwe weer wat gestroomlijnder.
    Of het wordt weer een afknapper om daarna alsnog een revolutie te ontketenen.
    Zie de aankondiging een jaar geleden van de iPad.

  53. De 3gs was revolutionair… Nu moeten ze toch echt met iets goeds komen om te concurreren met de android telefoons (bijvoorbeeld samsung galaxy s)…

  54. @Sander: Zonde van zo’n apparaat. Dan heb je wel een hele dure afstandbediening waarmee je ‘domme’ apparaten kan sturen (Logitech is daar beter in). Apparaten bedienen via een netwerk (DLNA,UPnP) of bluetooth is zinvoller.

  55. Origineel geplaatst door Sander
    Het zou ook mooi zijn als de nieuwe ipad infrarood aan boord zou hebben. Hoe luxe zou een afstandsbediening dan kunnen zijn, zonder additionele hulpmiddelen.

    Kijk eens bij RedEye, hiermee maak je van elke iphone/ipad een afstandbediening!!!

  56. Dan wacht ik toch op de iPad2…!!!

  57. @Mazin: Wat een bizar taalgebruik. Voor zover ik je goed begrijp:
    Retina is niets anders dan een marketingterm voor hoge resolutie. Het is dus onzin om te zeggen hogere reso hoeft niet, maar retina wel.
    Playbook is nog niet op de markt maar zal geen agenda en mail hebben. Om niu al te zeggen dat die beter is dan een iPad waarover nog niets vaststaat lijkt me wat prematuur.
    Je laatste twee zinnen (beginnend met wtf) kan ik helemaal niet parsen. DRM gaat met verlof?!? WTF indeed.

  58. Zit hier met een gloednieuwe (in gesealde verpakking) iPad 32GB WiFi. Wil hem niet openmaken omdat ik een 2 wil. Maar het duurt wel lang hoor. Iemand interesse? Doe maar een leuk bodje.

  59. @Larss: wat doe je met 10 inch scherm? het is beter om 7 inch ipad te maken die tenminste hdmi (1.3) heeft. en wees niet kwaad op me 😉

  60. @René: Weet je zeker dat je niet op de iPad 3 wil wachten? ;-). Gewoon gebruiken die iPad. Zonde om ‘m nog maanden in de seal te laten…

  61. Is er onderhand al meer bekend over iPhone5 en iPad2 ??

  62. Toch raar dat er zo weinig over de ipad technische specificaties te vinden terwijl die eerder gelanceerd gaat worden. Ik vermoed dat die multicore A5 2x600mhz gaat lopen, of heeft men hier er meer duidelijke info over?

  63. @Diederik Baan: 2x 1ghz denk ik.. Er zijn namelijk al 2x 1ghz en zelfs 2 x 1,2 ghz voor mobieltjes ontwikkeld.. Dus ik denk dat die 2×1 er wel in komt.. En dan downclocked op 2x 800mhz voor de iPhone..

    Ik meen zelfs dat de 2x 1ghz al in een lg toestel te vinden is.. Optimus 2x heet hij dacht ik (correct me if I’m wrong)

  64. de ipod series zijn toch gewoon 1g, 2g, 3g enz. ? en de iphone gewoon iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 ? of heb ik het verkeerd 🙁 @Gosat:

  65. het lijkt mij wel leuk dat de iphone 5 ongeveer het zelfde design krijgt als de ipod touch 2g/3g ! die is wel best dun en ligt lekkerder in de hand dan een iphone 4.

  66. als of het uit maakt wat voor ontwerp en hardware zal bevatten. google is daar in wel open over ik snap niet waarom ze zo geheim doen ik ga toch google nexus s kopen als de uit is. apple is nooit af niks nieuws altijd het zelfde google leuke funciets zoals 3g hotspot, met je camera objecten scannen, etc

  67. @umut: Producten scannen kan met verschillende apps ook op de iPhone en 4.3 heeft 3g hotspot…

  68. @Neptune1: Eigenlijk zijn er 2 dingen die ik je wel mee wil geven.

    Als je je toestel verkoopt kun je dat wel doen met de apps erop alleen dan zal de nieuwe eigenaar de iphone nooit kunnen aansluiten op zijn itunes zonder alles te verliezen. Eenmaal gekoppeld werkt een iphone/ipad/ipod namelijk maar op 1 computer met 1 itunes, dus zelfs mensen met een dual-boot moeten eerst de juiste OS opstarten.

    En over het jailbreaken gesproken… je kan dat best doen omdat je bij verkoop van het apparaat (zoals ik bij de ipad toen ik hem van de hand deed) gewoon de boel hersteld heb naar fabrieksinstellingen…. gelijk een nieuwe versie erop voor het herstellen en je jailbreak is weg en lijkt er ook nooit geweest te zijn.

  69. @Ruben: Een extra mogelijkheid om data op je idevice te zetten hoeft niet gelijk te betekenen dat hij makkelijker te jailbreaken is. De programmeercode van IOS 5 zal eerst gekraakt moeten worden en vervolgens moet er nog een exploit gevonden worden (voor zover ze er nog geen hebben van oudere versies). Met die exploit kunnen hackers zichzelf toegang verschaffen tot het bestandssysteem en vervolgens Cydia installeren. Of deze data door een SD kaart geleverd word of door een USB kabel maakt hierin niet uit.

  70. Voor mij hoeft de nieuwe iphone niet spectaculair anders eruit te zien. Ik denk dan ook aan de zoveel mensen die een Car Kit hebben van vb TomTom en ja, de nieuwe past er niet in. Dus nieuwe car kit. Allez, dat zijn maar veronderstellingen. Dat het zoals bij de iphone 4 op te lossen is met een extra stukje in de car kit te plaatsen dat is wel ok. Wat altijd zal zijn en dat is geen gerucht dat is dat de nieuwe iphone zowiezo weer wat sneller reageert.

    Het enige wat ik wel hoop is dat men zolang het kan wel de oude iphone’s blijft ondersteunen. Ik snap ook wel dat op een 3G navigatie moeilijk is zonder dat kompas dat in de 3GS zit en dat een 3G wat te traag is om echt van multitasking te kunnen genieten maar aub Apple blijf oude iphone ondersteunen op pure software. Ik heb een 3GS en ik snap ook dat ik geen FaceTime kan doen. Maar hopelijk ontwikkelen ze ook betere software dan al die nieuwigheden die op de 4 zaten zoals camera hier, led daar, … Dat is voor mij zeker niet de moeite om naar een 4 over te stappen van een 3GS. Wat ik wel echt mis en dat kan denk ik elke iphone aan. (misschien niet de eerste generatie) maar dat is volgende software zaken:

    Een week kalender (mag eindelijk eens komen)
    Een Fm transmitter (chip zat er dacht ik in maar wordt niet gebruikt)
    Foto’s die je getrokken of via de PC op je iphone zet zelf kan verslepen en net als App’s je mappen op de iphone zelf kan maken waarin je de foto’s ordent. Nu zit elke foto door elkaar en is mijn fotoalbum en en al wirwar. Vb dat zijn foto’s van de reis. Dat is een mapje met foto’s van mezelf, een andere mapje met die foto’s .. Nu moet je elke foto die je trekt met de iphone eerst openen op de PC om ze op de PC in mapjes te steken en dan weer te synchroniseren.

    Contacten in groepen delen. Dat moet nu nog met een App gebeuren.

    Meer ondersteuning voor extensies. Ik moet nu via de App VLC (die ondertussen al verdwenen is uit de App Store) een film open doen om die te kunnen zien. Want Apple zelf ondersteunt dit niet.

    De klassieker, ondersteuning van Flash.

    enz…

    Dus ik snap dat er zeker nood is aan snellere en beter presterende iphone’s maar laat dat design aub niet om het jaar anders zijn dat je elk jaar bijna een Car kit moet kopen.

  71. JONGENS DE IPAD 2 IS UIT!!! KIJK MAAR OP APPLE.NL

    groetjes 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.