Krijgt je iPhone in 2016 een doodenge clown-emoji?

Je iPhone krijgt in 2016 misschien wel nog meer emoji. Zo wordt er nagedacht over emoji van een clown, een zwangere vrouw en een cowboy. We geven nu alvast een voorproefje.

Ieder jaar worden er weer nieuwe emoji toegevoegd door het Unicode Consortium – waardoor je steeds meer smileys op je iPhone of iPad tot je beschikking hebt. Zo schreven we in juni al dat er 41 emoji zijn goedgekeurd, waaronder een hotdog, kaaspunt en een popcornbak. Er zijn echter nog meer kandidaten: op het moment wordt er namelijk nagedacht over nog eens 38 nieuwe emoji, waaronder een cowboy, prins, zwangere vrouw, avocado en een clown met holle ogen.


Het kan wellicht even duren totdat de 38 emoji aan je iPhone worden toegevoegd. Ze moeten eerst worden goedgekeurd door het Unicode Consortium, waarna Apple ze op een later moment kan toevoegen aan iOS. De betreffende emoji zouden op zijn vroegst pas worden toegevoegd in Unicode 9.0. Versie 8.0 verscheen pas in juni dit jaar.

We kunnen echter wel prima vooruitblikken op er wellicht zal komen. Want hoewel deze mogelijke emoji nog wel even op zich laten wachten, zijn de afbeeldingen nu al beschikbaar. The Next Web deed een greep uit de mogelijke emoji in Unicode 9.0:

Emoji zwanger Emoji shrug Emoji clown

Emoji prins Emoji hand Emoji avocado

Emoji facepalm Emoji cowboy

Er zitten een paar interessante kandidaten bij. De vrouw die haar schouders ophaalt is bijvoorbeeld een goede vervanger voor de ASCII-emoticon ¯\_(ツ)_/¯ die we de laatste tijd steeds vaker voorbij zien komen. Maar die clown? We vermoeden dat niet iedereen daar even blij mee zal zijn.

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 augustus 2015 om 13:05
Onderwerp
Categorie
iOS en iPadOS

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.